Hlavní obsah

Wenger potvrdil Lehmannův odchod z Arsenalu

LONDÝN

Fotbalový brankář Jens Lehmann v neděli odchytal posledních 20 minut za Arsenal. Trenér londýnského klubu Arséne Wenger po utkání anglické ligy s Evertonem, které "Kanonýři" vyhráli 1:0, potvrdil, že německý gólman po sezóně odejde.

Článek

Osmatřicetiletý Lehmann nastoupil na hřiště v 70. minutě, kdy nahradil Poláka Lukasze Fabianského, aby si mohl vychutnat bouřlivé ovace fanoušků. "Zaslouží si to. Máme k němu velký respekt, protože za pět let, co je v klubu, byl stoprocentním profesionálem a patřil k nejdůležitějším pilířům našich úspěchů," dodal francouzský kouč.

"Ještě nevím, co budu dělat. Nejdřív pojedu na mistrovství Evropy a pak bych rád pokračoval v kariéře. To se ale může po EURO změnit. Zeptejte se mě po turnaji," uvedl Lehmann, který přišel do Arsenalu v roce 2003, kdy nahradil slavného Davida Seamana. Hned ve své první sezóně v Londýně vyhrál titul. V letošní sezóně však po sérii chyb přišel o místo v základní sestavě a od té chvíle se spekulovalo o jeho odchodu, zejména o návratu do Borussie Dortmund.

Reklama

Související témata: