Hlavní obsah

Giggs slaví s Manchesterem desátý titul

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United o víkendu obhájili ligový titul a již posedmnácté byli korunováni jako angličtí šampióni. Hráčským rekordmanem je Ryan Giggs, pro kterého to letos byl již desátý ligový triumf. „Je to skvělý pocit,“ povídal šťastný borec po výhře 2:0 na půdě Wiganu.

Článek

Ryan Giggs nemohl skrýt své nadšení, protože svým gólem pojistil United titul. Pro velšského fotbalistu to byla již desátá ligová trofej, kterou získal v dresu Manchesteru. „Je to skvělý pocit,“ řekl Giggs pro oficiální stránky klubu. „Individuální rekordy mě nevzrušují, všechno to je o zisku mistrovského titulu,“ pokračoval.

On i jeho spoluhráči věděli, že zápas na půdě Wiganu nebude nic lehkého. „Hráli jsme dobře v první půli a dali první gól. Pak už to jen stačilo udržet,“ povídal šťastný Giggs, jehož branka z 81. minuty definitivně zmařila snahu Wiganu o vyrovnání. „Po té brance jsme se cítili mnohem klidněji,“ doplnil.

Giggs vyhlíží finále Ligy mistrů

Čtyřiatřicetiletý záložník nyní vyhlíží finále Ligy mistrů, ve kterém se v Moskvě 21. května utká jeho Manchester proti Čechově Chelsea. „Vítězství v lize je skvělý pocit. Doufám ale, že se nám podaří získat i další trofej v Champions League,“ přeje si Giggs.

Obránce United Rio Ferdinand si připsal v neděli třetí titul, na Giggse ale zatím nemá. „Celé ty sezóny hraje se stejným nasazením. Je inspirací pro nás všechny,“ pochválil svého spoluhráče Ferdinand.

Rooney je rád, že může hrát vedle Giggse

Svůj druhý titul na Old Trafford oslavil útočník Wayne Rooney a i on se sklání před Giggsem. „Je vynikající, je to pro mě privilegium hrát každý týden po jeho boku,“ řekl Rooney a pokračoval: „Hraje už tak dlouho, ale jeho odhodlanost zvítězit je silnější než cokoli jiného. Všechna čest, že v klubu zůstal tak dlouho.“

Podle Rooneyho byly poslední krůčky k titulu nejtěžší. „Ke konci sezóny jsme byli pod tlakem, ale zvládli jsme to,“ radoval se. „Škoda, že jsme neudrželi šestibodový náskok, mohli jsme slavit už dávno. Vše to bylo v našich rukou, nechtěli jsme si nechat titul proklouznout mezi prsty, byli jsme odhodlaní ho získat,“ doplnil Rooney.

Reklama

Související témata: