Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo chce být v příští sezóně ještě lepší

MANCHESTER/PRAHA

Úctyhodných 41 gólů v aktuální sezóně ve všech soutěžích zaznamenal portugalský záložník Cristiano Ronaldo v dresu Manchesteru United. Týmu tím pomohl do finále Ligy mistrů a k obhajobě titulu v anglické lize, sobě ke znovuzvolení fanoušky a spoluhráči za hráče roku. „Nejde mi o góly, snažím se hrát dobrý fotbal a když branky přicházejí, je to jen dobře,“ řekl na skysports.com Ronaldo.

Článek

Manchester United si sobotním vítězstvím v posledním 38. kole Premier league na hřišti Wiganu zajistil obhajobu titulu. Svou jednatřicátou brankou v sezóně v nejvyšší anglické soutěži se o to postaral hvězdný Cristiano Ronaldo střelou z penalty, ve druhém poločase dal konečnou podobu výsledku 2:0 veterán Ryan Giggs.

„Někdy vám nepřijdou na mysl slova, kterými byste vyjádřili, co cítíte. Jaké to je být šampiónem. Je to něco úžasného,“ snažil se vyjádřit fotbalový kouzelník svůj pocit, přičemž se zmínil o jedné věci, která ho při oslavě mrzela. „Byl bych radši, kdyby se rozhodující zápas odehrál na Old Trafford, atmosféra by tam byla vynikající,“ dodal.

Po obhajobě titulu se Ronaldo také vyjádřil ke svému fotbalovému vývoji. „Myslím si, že jsem se v této sezóně ještě úplně nezdokonalil. Snažím se zlepšit každý rok. Jsem na tom lépe než před pěti lety,“ přemítá Portugalec, jenž navíc vyhrál cenu za nejlepší gól sezóny. Nejhezčí brankou byl zvolen jeho kop ze standardní situace v lednovém utkání do sítě Portsmouthu.

Finále Ligy mistrů je padesát na padesát

„Jsem toho názoru, že v tom pravém mužstvu se správnými hráči se učíte stále. Tato sezóna pro mě byla dobrá, protože jsem vstřelil spoustu gólů. Tým hrál fantasticky, vyhráli jsme Premier league a jsme ve finále Ligy mistrů,“ připomněl závěrečný zápas nejprestižnější klubové soutěže, který Rudí Ďáblové odehrají proti Chelsea 21. května na moskevském stadiónu Lužniki.

Třiadvacetiletý záložník očekává, že finále bude úchvatnou podívanou. „Bylo by ohromující, kdyby se nám podařilo vyhrát i toto utkání. Ve finále ale nikdy nevíte, je to vždy padesát na padesát. Jsem velice šťastný a hrdý, že se v něm můžu předvést, bude to pro mě poprvé,“ řekl na závěr Ronaldo.

Reklama

Související témata: