Hlavní obsah

Mezi kandidáty na trenéra Chelsea se objevil Deschamps

LONDÝN/PRAHA

Dalším kandidátem na post trenéra londýnské Chelsea je Francouz Didier Deschamps. Devětatřicetiletý kouč a bývalý hráč Chelsea se tak zařadil po bok Josého Mourinha, Franka Rijkaarda a Guuse Hiddinka. Všichni tito trenéři patří mezi vážné kandidáty na uvolněné místo po odchodu Avrama Granta z lavičky Blues.

Článek

Deschamps má za sebou úspěšnou trenérskou kariéru. V roce 2004 se pod jeho vedením dostali fotbalisté AS Monaka až do finále Ligy mistrů. V sezóně 2006/07 působil v Juventusu, s nímž postoupil zpět do Serie A. Z té o rok dříve klub Pavla Nedvěda spadl po korupční aféře.

Ze Staré dámy hned poté odešel, přestože měl v klubu ještě roční smlouvu. Spekulovalo se o neshodách se sportovním ředitelem klubu Alessiem Sekem na přestupové politice.

Od té doby Deschamps netrénoval. „Potřeboval jsem si odpočinout, ale teď cítím, že bych byl schopen trénovat dobře,“ citoval The Sun slova bývalého záložníka Chelsea.

Mezi vážnější kandidáty na post trenéra vicemistra Premier League se dostal až později. Nejčastěji byla skloňovaná jména odvolaného trenéra Barcelony Franka Rijkaarda, reprezentačního trenéra Ruska Guuse Hiddinka a bývalého trenéra Chelsea Josého Mourinha.

„Jsem polichocen tím, že jsem mezi kandidáty na trenéra Chelsea. Vím dobře, že je to obrovský klub. Uvidíme v několika příštích dnech, ale kolem trenérského postu v Chelsea se točí hodně velkých jmen,“ uvedl kapitán mistrů světa z roku 1998.

Reklama

Související témata: