Hlavní obsah

Mancini a Hiddink odmítli trénovat Chelsea

LONDÝN

Tři dny po odvolání Avrama Granta se mírně zúžil okruh kandidátů na uprázdněné místo trenéra fotbalistů Chelsea. Svůj možný příchod na Stamford Bridge vyloučili prostřednictvím svých agentů nizozemský trenér ruské reprezentace Guus Hiddink a Roberto Mancini, který zřejmě končí v Interu Milán.

Článek

Dalšími adepty jsou údajně nedávný trenér Barcelony Frank Rijkaard či bývalý hráč londýnského klubu Didier Deschamps.

Bývalý italský reprezentant Mancini byl považován za jednoho z úzkého okruhu favoritů, zvlášť když během sezóny naznačil, že z Interu odejde. Jeho agent Maurizio De Giorgis v úterý nejprve řekl BBC, že třiačtyřicetiletý trenér na San Siru zůstane, dokonce prý další čtyři roky. Po odpolední schůzce Manciniho s prezidentem klubu Massimem Morattim však otočil a prohlásil, že koučovy dny v Interu se zdají být u konce.

"Sám ale odejít nechce, musí to rozhodnout klub," uvedl De Giorgis. Dění v milánském celku tak posílilo spekulace, že na trenérský post v Interu míří José Mourinho, jenž podle portugalských médií už několik měsíců intenzivně navštěvuje kurzy italštiny.

Právě sebevědomý Portugalec, jejž vedení Chelsea odvolalo loni v září, by se však mohl podle britského tisku za určitých podmínek vrátit do londýnského týmu. Chtěl by například mít plnou kontrolu nad všemi fotbalovými záležitostmi v klubu.

Chelsea odvolala izraelského kouče Granta v sobotu, několik dní po prohraném finále Ligy mistrů s Manchesterem. Londýnský velkoklub ruského miliardáře Romana Abramoviče zůstal v sezoně bez zisku trofeje, což se za Grantova předchůdce Mourinha nestalo.

Reklama

Související témata: