Hlavní obsah

Čech se v Chelsea těší na spolupráci se Scolarim

PRAHA

Ve středečním utkání fotbalového ME proti sobě stáli Petr Čech v brance Česka a trenér Luiz Felipe Scolari na lavičce Portugalska jako soupeři. Od následující sezóny anglické Premier league potáhnou ovšem za jeden provaz v londýnské Chelsea. „Byl jedním z adeptů, mluvilo se o něm dlouhou dobu,“ řekl na adresu Scolariho po středečním utkání, v němž Česko v Ženevě podlehlo Portugalsku 1:3 gólman Čech.

Článek

Scolari, jenž se londýnského týmu ujme jen dva dny po skončení evropského šampionátu, ještě nikdy žádný klub v Evropě netrénoval. Na klubové úrovni má za sebou zkušenosti ze zajímavých destinací, jakými jsou Saudská Arábie, Kuvajt, Japonsko a rodná Brazílie.

Velkých úspěchů dosáhl devětapadesátiletý trenér na lavičkách národních týmů. V roce 2002 slavil s Brazílií titul mistrů světa, o dva roky později již jako kouč Portugalska slavil s týmem na domácím evropském šampionátu zisk stříbrných medailí. Na mistrovství světa 2006 v Německu podlehlo mužstvo Portugalska domácímu výběru až v boji o třetí místo.

„Hovoří za něj výsledky, na mezinárodní scéně je mistrem světa, dovedl Portugalsko do finále mistrovství Evropy. Doufám, že tyhle výsledky potvrdí i s námi v Chelsea,“ přeje si česká brankářská jednička Čech, jenž se svými spoluhráči nedokázal ve středu zabránit prohře 1:3 právě proti týmu koučovanému Scolarim.

„Mluvil jsem s ním jen jednou po zápase s Liverpoolem, jinak jsem s ním nikdy nepracoval. Ale je to trenér, který má velké charisma, velké zkušenosti, velké výsledky, těším se na spolupráci s ním,“ dodal na závěr Čech, jehož tým čeká na evropském šampionátu poslední duel skupiny A v neděli proti Turecku.

Reklama

Související témata: