Hlavní obsah

Ferguson chce získat Berbatova, Tottenham dostal nabídku

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson přestal veškerou svou pozornost poutat na pravděpodobný odchod své největší hvězdy týmu Cristiana Ronalda a začal se poohlížet po posilách do příští sezóny. Nyní položil Tottenhamu na stůl nabídku za prodej Dimitara Berbatova. Chtěl by ho získat za 20 miliónů liber. Informoval o tom deník The Sun.

Článek

O bulharského střelce má skotský kouč zájem již delší dobu. V lednovém přestupním okně s Berbatovem koketoval. Předseda Tottenhamu Daniel Levy ale do Manchesteru vzkázal, že si sedmadvacetiletého forvarda cení na 30 miliónů liber. Ferguson nyní jednání obnovil.

Kouč Manchesteru se tak pravděpodobně smířil se skutečností, že Ronaldo jeho klub opustí. Portugalec sice začínal v týmu Rudých ďáblů na postu záložníka, po jeho střeleckých úspěších ho ale Ferguson stále častěji stavěl na post útočníka. Berbatov by tak mohl pomoci zvýšit konkurenci ofenzivní řady v týmu obhájce titulu, kde se doposud o základní sestavu bili Rooney, Tevéz a Saha.

Bulhara do týmu vyznávající rudé barvy určitě láká i slib účasti v nejprestižnější klubové soutěži Evropy, Lize mistrů a také nabídnutý plat. Ferguson by v případě přestupu ze své kasičky vysypal každý týden 80 000 liber.

Berbatov přišel do týmu Spurs před dvěma lety z bundesligového Bayeru Leverkusen, který za něj vyinkasoval téměř 11 miliónů liber. Během uplynulých dvou ročníků se radoval ze 46 branek. V loňské sezóně získal se svým týmem společně s českým brankářem Radkem Černým zisk Carling Cupu, když ve finále proti Chelsea přispěl jednou brankou.

Reklama