Hlavní obsah

Barcelona údajně nabídla Arsenalu Eto'a výměnou za Adebayora

BARCELONA

Vedení fotbalové Barcelony se nechce vzdát šancí na to, že získá tožského útočníka Emmanuela Adebayora. Ten má sice podle britských i italských médií namířeno z Arsenalu do AC Milán, ale vše by mohla změnit nabídka slavného katalánského klubu. Podle španělského deníku Sport totiž nabídl výměnou za Adebayora kamerunského střelce Samuela Eto'a a k tomu 10 miliónů liber (asi 291 miliónů korun).

Článek

Barcelona se o Adebayora zajímala již několikrát, ovšem pak svou pozornost zaměřila na ruského střelce Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad. Jenže Zenit její nabídku odmítl, a tak se vrátila zpět k Adebayorovi. Na něj má zatím políčeno milánské AC, které nabízí 30 miliónů liber a práva na záložníka Yoanna Gourcuffa. Barcelona to však svou nabídkou vyrovnala, jelikož cena Eto'a se údajně rovná oním 30 milionům.

Navíc trenér Arsenalu Arséne Wenger již několikrát prohlašoval, že Adebayora prodá, jen pokud za něj získá dostatečnou náhradu. Tou by mohl být právě trojnásobný nejlepší hráč Afriky Eto'o, který patřil ke klíčovým osobnostem Barcelony, ovšem poslední sezóna mu stejně jako Barceloně nevyšla a nový trenér Pep Guardiola s ním údajně nepočítá.

Katalánský celek se po nepovedené sezoně snaží posílit kádr co nejrychleji, jelikož již 7. srpna musí uzavřít soupisku pro předkolo Ligy mistrů.

Reklama