Hlavní obsah

Cantona: Ronaldo by byl hloupý, kdyby chtěl opustit Old Trafford

MANCHESTER

K nekonečnému seriálu spekulací ohledně případného přestupu portugalské hvězdy Cristiana Ronalda z Manchesteru do Realu Madrid se vyjádřil také Eric Cantona, velká legenda historie United. Podle názoru bývalého francouzského reprezentanta by musel být Ronaldo hloupý, pokud by chtěl z Old Trafford odejít do Španělska.

Foto: www.dagbladet.no

Eric Cantona

Článek

Talentovaný ostrostřelec a nejlepší kanonýr uplynulého ročníku anglické Premier League se v průběhu léta netajil svou touhou přesunout se na Pyrenejský poloostrov. "Cristiano Ronaldo je momentálně nejlepším hráčem na světě. Je to geniální umělec," netajil svůj obdiv k třiadvacetiletému ofenzivnímu fotbalistovi Cantona v rozhovoru pro deník Daily Star.

"Jeho styl hry perfektně zapadá do Manchesteru United a stejně tak je to i obráceně. Je fajn vidět takovou harmonii," všiml si Cantona, který tým opustil v roce 1997 po pěti sezónách, během nichž si stihl zcela podmanit fanoušky Rudých ďáblů.

Vábení z madridského Realu se však zdá jako příliš silné na to, aby na něj Ronaldo neslyšel. "Neznám jeho osobnost. Možná má správné důvody, které ho vedou k tomu opustit United," přemítal Cantona.

O tom však nechtějí na severu Anglie příliš slyšet, Ronaldo má v klubu platnou smlouvu až do roku 2012. "Je stále mladý, tak chce možná jen využít nové výzvy. Pokud je tohle ten důvod, pak tomu rozumím, proč chce do Realu. Ale jestli je v tom něco jiného, tak myslím, že by udělal naprostou hloupost," prohlásil Cantona.

Reklama

Související témata: