Hlavní obsah

Na Ronalda čekal v šatně Manchesteru dres Realu

MANCHESTER

Poprvé po operaci vazů v kotníku se objevil v tréninkovém centru Manchesteru United záložník Cristiano Ronaldo. V plné zátěži by prý třiadvacetiletý portugalský fotbalista mohl být již za měsíc.

Článek

Po příchodu do kabiny si to Ronaldo schytal od spoluhráčů za své letní námluvy s Realem Madrid. Na místě jeho tréninkové soupravy visel dres španělského celku s číslem 7 a jeho jmenovkou. Všechny insignie klubu byly ovšem přeškrtány fixem. "Zasmál se tomu, byl to skvělý způsob, jak všechny ty spekulace ukončit. Všichni se řehtali a napětí bylo pryč ještě dřív, než vůbec stihlo do kabiny přijít," citoval deník The Sun jednoho ze zaměstnanců klubu.

Ronaldo v tomto týdnu slíbil Manchesteru věrnost. "Nemůžu říct, že by (slib věrnosti) nehrál důležitou roli. Není ale moc hráčů, kteří by odešli proti mé vůli," řekl trenér Alex Ferguson. "Cristiano se tu chce usadit a užívat si tu dál svou kariéru. V Madridu by měli vědět, že si začali zahrávat s příliš velkým zvířetem," varoval funkcionáře Realu.

Ronaldo si prý stále musí zvykat na život v Manchesteru, skotský kouč mu dal za příklad stopera Ria Ferdinanda. "Z toho už je taky kovaný hráč United, přitom taky pochází z jiné země - z Londýna. Možná se to nezdá, ale odchod z Londýna sem na sever je skoro to samé jako z Portugalska. Musíte si zvyknout na spoustu věcí, chladné počasí a tak. Ale zase jste ve skutečně fotbalovém městě," prohlásil.

Ronaldo loni prodloužil s Manchesterem smlouvu do roku 2012 a Ferguson by rád viděl jeho podpis na kontraktu, který by ho udržel na Old Trafford ještě déle. V klubu teď ovšem řeší spíše Ronaldovo zdraví. "Když ho v pátek viděli lékaři, byli nadšeni z toho, jak se kotník hojí. Další měsíc proto bude intenzivně rehabilitovat a lehce trénovat, pak už půjde do plné zátěže," řekl kouč anglického šampióna a vítěze Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: