Hlavní obsah

Nováček West Bromwich získal první bod, Bednář ale nehrál

PRAHA

První bod si v anglické fotbalové Premier League připsal na své konto nováček West Bromwich Albion, v jehož dresu se však tentokrát český legionář Roman Bednář neobjevil ani na minutu. Uhrál totiž v sobotním 3. kole bezgólovou remízu na trávníku Boltonu. Druhý z nováčků Hull City naopak musel spolknout doma pořádně hořkou pilulku, neboť dostal pětigólový příděl od Wiganu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

V šesti sobotních zápasech Premier League byli střelci při mimořádné chuti. Hlavně Wigan spustil na trávníku nováčka Hull City kanonádu, při níž měl přesnou mušku hlavně Amr Zaki, který dal dva góly. Po jedné brance připojili Ricketts, Valencia a Heskey, takže hosté vyhráli vysoko 5:0.

Zaskvěl se také Arsenal, jenž ve svém fotbalovém chrámu hostil před šedesáti tisíci diváky Newcastle a doslova ho roznesl. Od samého začátku měl jasnou převahu, vytvořil si spoustu šancí a už v 17. minutě šel do vedení poté, co Van Persie proměnil penaltu nařízenou za ruku N´Zogbia, před přestávkou přidal po parádním biliáru v šestnáctce hostů branku druhou. Po změně stran se obraz hry nezměnil. Arsenal měl navrch, předcáděl jednu krásnější akci než druhou a Denilson jednu z nich v 59. minutě zúročil ve třetí branku. Hosté nesli prohru těžce, takže po skončení zápasu se jejich trenér pustil při odchodu ze hřiště do výměny názorů s hráči Arsenalu. Skončila vzájemnou strkanicí, kterou musel pacifikovat Gallas.

Everton potvrdil bídnou formu

Everton v domácím duelu s Portsmouthem jen potvrdil, že je letos v hodně bídné formě. Prohrál hladce 0:3, když dvěma góly se blýskl Defoe, třetí pak připojil Glen Johnson.

Duel Middlesbrough se Stoke City rozhodla branka Sanliho pět minut před koncem, po níž se domácí radovali z výhry 2:1. Na svém hřišti šli do vedení v  35. minutě gólem Alvese, hosté v 71. minutě vyrovnali Hoytem.

West Ham United, na jehož lavičce mezi náhradníky seděl český gólman Laštůvka, vedl nad Blackburnem ve 22. minutě už 2:0 po trefách Davenporta a vlastním gólu Samby, hosté ovšem na začátku druhé půle snížili Robertsovým gólem a celý druhý poločas se rvali o bod. V závěru je však domácí doslova smetli, neboť v nastaveném čase dali po gólu Bellamy a Cole a West Ham nakonec vyhrál nad Blackburnem 4:1.

Anglie - 3. kolo:
Bolton - West Bromwich 0:0, Everton - Portsmouth 0:3 (12. a 68. Defoe, 40. Johnson), Hull - Wigan 0:5 (63. a 81. Zaki, 5. vlastní Ricketts, 13. Valencia, 68. Heskey), Middlesbrough - Stoke 2:1 (37. Alves, 85. Tuncay - 71. vlastní Hoyte), West Ham United - Blackburn 4:1 (12. Davenport, 20. vlastní Samba, 90.+3 Bellamy, 90.+5 Cole - 22. Roberts), Arsenal - Newcaste 3:0 (17. z penalty a 41. Van Persie, 59. Denilson).

Reklama

Související témata: