Hlavní obsah

Liverpoolský kouč Benítez ztratil v kvalifikačních bojích dva útočníky

LIVERPOOL

Smutný byl po skončení kvalifikačních zápasů mistrovství světa 2010 trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez. Ve středu totiž přišel o dva útočníky. Nizozemec Ryan Babel musel střídat kvůli zranění kotníku a zatím se neví, jak dlouhou dobu si léčení vyžádá. Citelnější ztrátou však pro Beníteze bude absence španělského kanonýra Fernanda Torrese, jenž si poranil zadní stehenní sval.

Článek

Fernando Torres musel vystřídat v prvním poločase utkání Španělska na belgické půdě, když si poranil zadní stehenní sval. Podle trenéra anglického Liverpoolu, za který Torres nastupuje, Rafaela Beníteze si kanonýrovo léčení vyžádá zhruba deset dnů. To by znamenalo, že si nezahraje v zápasech anglické Premier League proti Wiganu a také Čechově Chelsea. Zároveň by absentoval v duelu Ligy mistrů proti Atléticu Madrid, za které hraje obránce Tomáš Ujfaluši.

„Jsem jeho zraněním velmi znepokojen, protože to vypadá, že Fernanda ztratíme na tři velmi důležitá utkání,“ řekl Benítez a pokračoval: „Nic s tím nenaděláme.“ Druhým útočníkem, který si chvíli od fotbalu odpočine, je Nizozemec Ryan Babel, ten se zranil v duelu proti Norsku již ve 24. minutě a musel s pochroumaným kotníkem střídat.

„Hraje se příliš mnoho reprezentačních zápasů a na hráče je toho moc,“ hořekoval španělský kouč a dodal, že někdo by se celou situací měl začít zabývat. Benítez si myslí, že by se měl změnit systém kvalifikačních bojů na velké turnaje. „Bylo by lepší, kdyby slabší celky měly vlastní skupinu a nejlepší z nich by se pak potkal s některým ze silnějších týmů,“ navrhl.

Reklama