Hlavní obsah

Bednář: V sobotu bych chtěl vstřelit gól Čechovi

Český fotbalista ve službách West Bromwiche Albion Roman Bednář má za sebou prohru s Liverpoolem 0:3, ale už myslí na další duel proti Chelsea. Sebejistý útočník už přemýšlí, jak překoná Petra Čecha v brance Blues. Bednář je nejlepším střelcem mužstva, privilegium má však jen jedno: "Mohu makat stále naplno, prát se o místo v sestavě," řekl v rozhovoru pro Právo Bednář.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista ve službách West Bromwich Albion Roman Bednář

Článek

S vaším týmem West Bromwich Albion jste prohrál na slavném Anfield Road s jedním z favoritů Premier League Liverpoolem 0:3. Jak moc tahle porážka mrzí?

Samozřejmě mrzí každá porážka. Tahle patří k těm, s nimiž se v celkové kalkulaci boje o záchranu spíš počítá. Daleko víc nás štvala domácí prohra s Hullem. Ten je z kategorie soupeřů, které musíme porážet.

Na první pohled vypadá prohra o tři góly děsivě, bylo utkání tak jednoznačnou záležitostí?

Právě že nebylo. My jsme se zaměřili na defenzívu, takže jsem hrál spíš záložníka, ale Liverpool neměl tolik šancí. Bohužel jsme inkasovali po chybách. V Premier League je soupeři, a zejména z té nejsilnější čtyřky, trestají nemilosrdně.

Dostal jste se do nějaké šance?

Tentokrát ani ne. Trenér nás útočníky důrazně nabádal, abychom pomáhali defenzívě a napadali soupeřovu rozehrávku. Když jsme vpředu získali míč, nikdo nás nedoplňoval a sám proti obraně Liverpoolu jsem neměl šanci. Bylo to ale hodně fyzicky náročné, takže po necelé hodině jsem byl střídán.

Cítil jste mrazení v atmosféře slavného stadiónu?

Ani ne, už jsem na tyhle fotbalové chrámy zvyklý, vždyť jsem hrál i na Old Trafford nebo ve Wembley. Spíš mě příjemně překvapilo, že chvílemi byli víc slyšet naši fanoušci, než domácí.

Neděsí vás, že jste v sestupové zóně?

Ne, konec je daleko a bodové rozdíly jsou minimální. Stačí získat tři body a jsme v polovině tabulky. Máme za sebou těžká utkání v Manchesteru, na Arsenalu i v Liverpoolu. Z top kvarteta nám chybí Chelsea. O to víc se musíme snažit bodovat doma a s týmy podobně ohroženými.

Kdy se podíváte tváří v tvář Petru Čechovi?

Už v sobotu.

Dát gól právě jemu a vyhrát, to by bylo skvělé...

To určitě. Gól bych mu rád v tomhle utkání vstřelil, to ano, ale tak lehké to nebude. My ale chceme s Chelsea uhrát co nejlepší výsledek. Bude plný stadión a naši skvělí fanoušci si vítězství zaslouží.

Máte jako nejlepší střelec týmu se čtyřmi góly nějaká privilegia?

Ano, mohu makat stále naplno, prát se o místo v sestavě, a když v ní jsem, tak se snažit vstřelit nějakou branku... Samozřejmě, že privilegia nemám, ale cítím odpovědnost. Vím, že se na mne hodně spoléhá.

Víte, že se na vás přijel podívat trenér reprezentace Rada?

Dozvěděl jsem se to až po utkání. Jsem rád, že přijel, ale jaký to bude mít vliv na nominaci, to si netroufnu říct.

Kdy jindy vám dát šanci, než v utkání se soupeřem ze San Marina, proti němuž bychom se měli prosadit v ofenzívě...

Nominace je výhradně věcí trenéra. Mě opravdu těší, že přijel a viděl mě na vlastní oči. V pozvánku na San Marino doufám. Když nepřijde, budu makat dál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.