Hlavní obsah

Aston Villa může zasáhnout do „velké čtyřky“, míní kouč Evertonu

LONDÝN/PRAHA

Čtyři vedoucí mužstva anglické fotbalové Premier League Liverpool, Chelsea, Manchester United a Arsneal, tedy týmy „velké čtyřky“, by se měly začít obávat soupeře pražské Slavie v Poháru UEFA Aston Villy. Myslí si to trenér Evertonu David Moyes, jehož tým v neděli prohrál se svěřenci Martina O´Neilla po dramatickém závěru 2:3.

Článek

Dech beroucí závěr viděli diváci v Liverpoolu, kde domácí Everton prohrál se soupeřem pražské Slavie ze základní skupiny Poháru UEFA Aston Villou až gólem v nastaveném čase. Běžela devadesátá minuta a hosté vedli 2:1. Pak se domácím ale podařilo vyrovnat, ovšem hostující Ashley Young se s tím nesmířil a svému týmu ještě stihl zajistit tři body svým druhým gólem v utkání.

Potenciál, který ve svém střelci Youngovi má, si nemůže vynachválit ani kouč Aston Villy Martin O´Neill. „Byla to odvedená práce světové úrovně od světového hráče,“ skládal komplimenty svému ofenzivnímu hráči O´Neill. „Poslední minuta byla úžasná. Inkasovat, vzápětí se vrhnout znovu do útoku a vsítit takový parádní gól. To byla krása,“ rozplýval se po utkání trenér Aston Villy.

„Ashley je hráč, který je ohromně vnímavý. Pracuji s ním každý den a on je přesně tím hráčem, který dokáže předvádět takovéto momenty před zaplněným stadiónem. Je do něj vkládáno velké očekávání a on jen zřídkakdy zklame,“ přidal na adresu svého svěřence O´Neill.

Kouč poraženého celku Evertonu David Moyes měl na svého nedělního soka jen slova chvály. „Aston Villa se zdá být týmem, který může zasáhnout mezi čtyřku nejlepších týmů Premier League,“ řekl otevřeně Moyes. „Mají na to tým a také finanční zajištění,“ dodal s tím, že by se měly Liverpool, Arsenal, Chelsea a Manchester United začít obávat.

Reklama

Související témata: