Hlavní obsah

Abramovič bude muset prodat Chelsea, nebo jachtu za 5,5 miliardy

PRAHA

Ruského majitele fotbalové Chelsea Romana Abramoviče čeká těžké rozhodování. Kvůli probíhající světové ekonomické krizi se bude muset vzdát své oblíbené hračky. Buď prodá londýnský fotbalový klub Chelsea nebo svou 115 metrů dlouhou jachtu Pelorus. Abramovič již dříve upozornil trenéra Blues Luize Felipeho Scolariho, že v zimním přestupním termínu nebude mít k dispozici žádné finanční prostředky.

Foto: Archiv

Roman Abramovič (vlevo) s rodinou

Článek

Probíhající světová ekonomická krize se dotkla každého včetně ruského miliardáře Romana Abramoviče. Ten možná bude muset brzy učinit jedno z nejobtížnějších rozhodnutí ve svém životě.

Buď se vzdá své 115 metrů dlouhé jachty Pelorus v hodnotě 200 miliónů liber (asi 5,5 miliardy korun) nebo fotbalového klubu Chelsea, jejíž barvy hájí český reprezentační gólman Petr Čech.

Abramovičovo jmění se razantně zmenšilo

Právě jachty by se Abramovič velmi nerad vzdával, protože mu velmi přirostla k srdci a to nejen proto, že kromě vysoké úrovně luxusu nabízí také přistávací plochu pro helikoptéru či protiraketový systém na obranu před piráty.

Podle ruské tiskové agentury Prime-Tass se Abramovičův majetek zcvrkl ze 13,2 miliard liber na 2,25 miliard liber. To se podepsalo i na chodu Chelsea, jejíž hráči by si měli dokonce sami kupovat obědy. Podle klubu jsou to však pouze obyčejné spekulace.

Reklama

Související témata: