Hlavní obsah

Manchester snadno postoupil do další fáze FA Cupu

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United snadno postoupili do čtvrtého kola FA Cupu. V nedělním utkání třetího kola porazili domácí Southampton 3:0. O branky Manchesteru se postarali mladý útočník Welbeck, Nani z penalty a Gibson. Za Southampton odehrál celé utkání český fotbalista Rudolf Skácel. Ve druhém utkání nedělního programu porazila Aston Villa Gillingham 2:1.

Článek

Manchester United nenastoupil do zápasu v plné síle. V kádru vítěze loňského ročníku Premier League chyběli Ronaldo, Tevéz, Scholes a další. Držitele Zlatého míče Ronalda tak nemusel bránit český fotbalista Rudolf Skácel, jenž nastoupil v dresu Southampton na levé straně obrany.

Domácímu týmu se první poločas nevydařil. Ve 20. minutě tvrdě vypálil z hranice pokutového území Andreson. Jeho střela skončila jen těsně nad brankou, ale byla tečovaná. Z následného rohového kopu nebezpečně hlavičkoval O´Shea a vyražený míč uklidil do sítě mladíček v dresu Red Devils Daniel Welbeck. Pro osmnáctiletého útočníka to byla teprve druhá branka v dresu Manchesteru.

Pro předposlední tým druhé anglické ligy mělo být ještě hůř. V 37. minutě totiž Mattew Paterson skolil ostrým zákrokem Vidiče a od rozhodčího Rileyho viděl bez předchozího varování červenou kartu. Vzápětí sudí ukázal další kartu Skácelovi, tentokrát žlutou.

Tři minuty po přestávce se aktivní Welbeck probíjel do brankové příležitosti, ale zastavil ho faul. Při následné standardní situaci, kterou zahrával Nani, jeden z hráčů ze zdi zblokoval míč rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Sám Portugalec si postavil míč na značku pokutového kopu a zvýšil.

O třetí gól zápasu se postarali střídající hráči. Wayne Rooney, jemuž na hřišti uvolnil místo aktivní Welbeck, v 81. minutě v rychlém protiútoku zatáhl míč až do vápna a předložil jej z druhé vlny nabíhajícímu Gibsonovi, pro něhož nebyl problém zvýšit na konečných 3:0.

V druhém utkání sobotního programu porazila Aston Villa Gillingham 2:1. O obě branky vítězného týmu se postaral James Milner. Záložník hostujícího týmu nejdříve ve 14. minutě otevřel skóre zápasu a v 78. minutě zařídil pro Villans postup, když proměnil pokutový kop po faulu na Ashleyho Younga.

FA Cup - 3. kolo:
Gillinham - Aston Villa 1:2, Southampton - Manchester United 0:3.

Reklama

Související témata: