Hlavní obsah

"Drahý" Tévez možná v Manchesteru United nezůstane

MANCHESTER

Argentinská fotbalová hvězda Carlos Tévez možná opustí Manchester United. Čtyřiadvacetiletému hráči skončí v létě dvouleté hostování z West Hamu a vedení anglického mistra by za něj mělo zaplatit 32 miliónů liber (896 miliónů korun), aby ho získalo natrvalo. Tévez by se tak stal nejdražší posilou v historii klubu.

Článek

Zástupci Manchesteru by však odstupné rádi snížili. "Zkusíme prosadit své. To je všechno, co můžeme dělat," řekl listu Daily Star kouč Alex Ferguson. Připustil, že Tévez, jehož práva vlastní společnost Media Sports Investment, může odejít. "Buď se nám to povede, nebo ne. Pak musíme jít dál. Bohužel, ale takový je život. Carlos tu chce zůstat, líbí se mu tady."

Podle listu Mail on Sunday se Tévezovo setrvání na Old Trafford také může zkomplikovat kvůli hráčovým požadavkům na plat. Zatímco trojnásobný nejlepší fotbalista Jižní Ameriky žádá údajně týdně 120 tisíc liber (3,3 miliónu korun), klub nabízí 80 tisíc.

V minulé sezoně odehrál Tévez za Manchester 48 zápasů, v nichž dal 19 branek a výrazně přispěl k triumfu v Premier League a Lize mistrů. V současnosti hraje méně, i tak už stihl vstřelit osm branek.

Reklama

Související témata: