Hlavní obsah

Patnáct šancí a jen jeden gól, lamentoval kouč Chelsea Scolari

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea v sobotu pouze remizovali na svém stadiónu se Southendem 1:1, když vyrovnávací branku inkasovali až v nastaveném čase. O postup do dalšího kola FA Cupu tak budou muset bojovat v odvetném utkání a trenér londýnského klubu Luiz Felipe Scolari si opět posteskl nad svými útočníky. „Měli jsme asi patnáct šancí, ale dali jsme jen jeden gól,“ lamentoval.

Článek

Podruhé v řadě přišli svěřenci kouče Scolariho o vítězství v samém závěru zápasu.Ve 20. kole anglické Premier League, které se hrálo 28. prosince, dostali v nastavení vyrovnávací branku od Fulhamu a minulou sobotu inkasovali od třetiligového Southendu.

„Musíme se vydat jasným směrem - trénovat, trénovat a trénovat,“ řekl po utkání Scolari serveru Setanta.com a odvolal své tvrzení, že potřebuje dalšího útočníka. „Nepotřebuju forvarda. Máme dobrý tým a dobré hráče,“ nechal se slyšet.

Problém může být v sebevědomí

Podle Scolariho může být problém v sebevědomí nebo určitý tlak, když se hráči dostanou do zakončení. „Potřebují vstřelit nějaké branky, aby získali zpět ztracenou sebedůvěru. Potřebujeme pouze toto,“ doplnil brazilský kouč a popřel nesehranost týmu. „Kdyby v tom byl problém, nevytvořili bychom si 15 šancí. Hráli jsme dobře, ale dali jsme jen jednu branku,“ smutnil.

Chelsea si v utkání na Stamford Bridge vytvořila veliké množství střeleckých příležitostí, ale dokázala proměnit pouze jedinou, trefil se Salamon Kalou. Několik možností ke skórování měl i Didier Drogba, ale neprosadil se. Scolari neházel vinu na Cudiciniho, který zastupoval za odpočívajícího Petr Čecha, ale z pochopitelných důvodů na své útočníky.

K udržení v FA Cupu budou muset fotbalisté Chelsea zvládnout odvetný zápas na půdě Southendu. „Pořád jsme v poháru. Některé týmy prohrály a jsou venku, ale my ne. Byli jsme lepší než náš soupeř, jen se nám nepodařilo přidat druhou branku, která by zápas rozhodla,“ řekl na závěr Scolari.

Reklama

Související témata: