Hlavní obsah

Ferguson byl nakonec spokojený. Manchester prohrál o gól, mohl o čtyři

PRAHA

Kouč Manchesteru United Sir Alex Ferguson nestačil zírat, co jeho svěřenci předvádějí ve středečním utkání anglického Ligového poháru, když nestačili na podprůměrný druholigový celek Derby County a prohráli 0:1. Trenér Rudých ďáblů nakonec musel přiznat, že jeho tým na soupeře vůbec neměl. „Jedinou pozitivní věcí je, že jsme prohráli jen 0:1,“ nebál se po utkání Sir Ferguson ostře zkritizovat své hráče.

Článek

Trenér United nechal odpočívat klíčové hráče Ronalda a Rooneyho, místo nich se v sestavě objevili mladíci Gibson a Welbeck. Ti kouče Fergusona navzdory od jiných svým výkonem nezklamali. Když po půlhodině hry rozhodl o výsledku jedinou brankou domácí Kris Commons, nemohl zkušený stratég United více přijít na jméno Tevezovi, Nanimu, Vidičovi a Scholesovi.

„Jediným pozitivem je, že jsme prohráli jen 0:1. Vzhledem k předvedenému výkonu to je fantastický výsledek,“ ironicky hodnotil na Setanta Sports prohraný duel kouč Manchesteru. „Mohli jsme inkasovat čtyři góly, proto tvrdím, že výsledek, který jsme uhráli na hřišti Derby, je výborný. Teď jedeme na Old Trafford, tam to bude o něčem jiném,“ věří v postup do finále Sir Ferguson.

„V odvetě dostanou větší prostor mladí hráči. Ti si to zaslouží, protože v tomto utkání jednoznačně své zkušené spoluhráče zastínili,“ všiml si kouč hostů. „Měli jsme opravdu štěstí, že jsme prohráli jen 0:1. V semifinále poháru vždy potřebujete trochu štěstíčka, a my ho měli,“ nebál se Sir Ferguson postavit prohře čelem.

S výsledkem nemohl být spokojený ani stoper hostů Nemanja Vidič, jenž své spoluhráče vedl s kapitánskou páskou na ruce. „Vůbec jsme nezahráli dobře, můžeme být lepší ve všech směrech,“ věděl sám dobře srbský zadák. „Věděl jsem, že to nebude vůbec jednoduchý zápas, přesto jsem čekal, že se budeme prezentovat v jiném světle,“ řekl pro klubovou televizi Vidič.

„Prohra 0:1 není nakonec tak špatným výsledkem. Věřím, že doma dáme dva góly a postoupíme,“ vyhlíží Vidič netrpělivě datum 20. ledna, kdy Derby přijede na Old Trafford. „Bude to velký zápas. Všichni se chceme dostat až do Wembley a pozvednout nad hlavu trofej,“ dodal.

Reklama

Související témata: