Hlavní obsah

Manažer Liverpoolu Benitez: Druhou půli jsme hráli šíleně

LONDÝN

Manažer Liverpoolu Rafael Benitez smutnil nad nevydařenou druhou polovinou utkání proti Wiganu, ve které jeho svěřenci přišli o vedení a pouze remizovali. O třetí liverpoolské dělbě bodů v řadě rozhodl v závěru utkání Egypťan Mido proměněným pokutovým kopem. "Ve druhém poločase jsme hráli šíleně," zkritizoval výkon svých svěřenců po remíze 1:1 Benitez.

Článek

"Jsem nespokojený se spoustou věcí,“ řekl na úvod rozhovoru po utkání Benitez, ze kterého bylo cítit rozčarování. Jeho svěřenci totiž remizovali již ve třetím zápase v řadě. Ve 21. kole nevstřelili gól předposlednímu celku tabulky Stoke, následovala remíza 1:1 s Evertonem a nyní shodný výsledek proti Wiganu.

Beniteze rozčílil především druhý poločas. „Hráli jsme šíleně a v takovém případě nemůžete mít hru pod kontrolou,“ dodal a nechtěl blíže specifikovat slovo „šíleně“. „Jsem rozčarován spoustou věcí. Naše hra v posledních třech zápasech má společného něco, co se mně nelíbí. Více však říci nemohu,“ zůstal nadále tajemný.

V neděli proti Chelsea

Liverpool dostal do vedení po vydařené akci Yossi Benayoun a zdálo se, že Reds po dvou remízách konečně uhrají tři body a dotáhnou se na vedoucí Manchester United. Sedm minut před koncem však přišla pro Benitezovu družinu osudná rána. Lucas Leiva v pokutovém území fauloval Koumase a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Mido.

 „V prvním poločase jsme hráli dobře a kontrolovali hru, ale bohužel jsme nepřidali další branku, která mohla zápas rozhodnout,“ posteskl si Španěl, jehož svěřence v neděli čeká těžký domácí duel proti londýnské Chelsea. Oba týmy mají v tabulce shodný počet bodů, ale díky lepšímu skóre je na druhé příčce Chelesa.

Bruce: Ferguson musí být spokojený

Benitez očekává těžké a především hodně důležité utkání. „Pokud bychom hráli celý zápas jako první poločas proti Wiganu, můžeme porazit kohokoli,“ myslí si.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Steve Bruce si pochvaloval výkon Mida a jeho proměněnou penaltu. „Musím říci, že všechno co od svého příchodu k nám chce, je hrát fotbal,“ nechal se slyšet Bruce a dodal, že s výsledkem musí být velmi spokojený i manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson.

Reklama

Související témata: