Hlavní obsah

Ferguson nepočítá s vedením britského fotbalového výběru na OH

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson vyloučil, že by se mohl stát koučem případného společného britského fotbalového týmu na olympijských hrách v Londýně 2012. V rozhovoru v klubovém magazínu Inside United uvedl, že na mezinárodní úrovni působit nebude. A až v budoucnu opustí Manchester, počítá skotský trenér s odpočinkem.

Článek

"Teď je mi 67 let, takže se nebudu zavazovat k ničemu, co bude za čtyři roky. Navíc není vůbec jisté, že společná britská reprezentace vůbec vznikne," řekl.

Fergusona oslovil v souvislosti s britským týmem premiér Gordon Brown, legendární Skot má podporu i u šéfa londýnského organizačního výboru Sebastiana Coea.

Projekt společné reprezentace je jedinou šancí na účast domácích fotbalistů na příští olympiádě. Blokují jej ale zástupci Skotska, Walesu a Severního Irska, kteří se bojí ohrožení samostatnosti i při soutěžích FIFA a UEFA. Jednotlivé národní svazy dostaly v prosinci lhůtu na jednání do března, kdy chce mít prezident FIFA Sepp Blatter jasno o tom, kdo bude na olympiádě hostitelskou zemi reprezentovat.

Reklama

Související témata: