Hlavní obsah

Liverpool byl lepší, uznal kouč Chelsea Scolari

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu dokázali ve šlágru anglické Premier League na Anfield Road díky dvěma trefám Fernanda Torrese v závěru zápasu porazit londýnskou Chelsea a posunout se před svého rivala na druhou příčku. „Liverpool byl lepším týmem než Chelsea,“ přiznal si po utkání manažer Blues Luiz Felipe Scolari na stránkách goal.com.

Článek

Podle Scolariho si Liverpool vítězství díky lepšímu výkonu zasloužil, zároveň si však posteskl nad dle jeho názoru chybným vyloučením Franka Lamparda. Záložník Chelsea viděl červenou kartu po hodině hry, kdy ve středu hřiště fauloval Xabi Alonsa.

„Myslím si, že vyloučení Lamparda významně ovlivnilo výsledek utkání. To je normální, protože soupeř měl více prostoru, více kvality a více se dostával před naše pokutové území. Do té doby však ne,“ řekl Scolari.

Utkání rozhodl Torres

Brazilský kouč by byl rád, kdyby si sudí prohlédl celou situaci s vyloučením Lamparda na videu. „Pokud by to bylo možné, chtěl bych, aby to rozhodčí viděl. Možná by pak změnil své rozhodnutí,“ myslí si a zároveň dodal, že nechápe, proč sudí vytáhl z kapsičky rovnou červenou. „Opravdu tomu nerozumím. Možná až si prohlédne videozáznam zjistí, že udělal chybu. Možná také změní svůj verdikt a Lampard bude moci v dalším zápase hrát,“ přeje si Scolari.

Po vyloučení Lamparda na trávníku existovalo jediné mužstvo. Liverpool svého soupeře zatlačil a jeho snaha vyústila ve dvě branky španělského kanonýra Fernanda Torrese z 89. a 94. minuty, kterým nedokázal zabránit ani Petr Čech. „Po vyloučení domácí ovládli zápas. Nicméně si myslím, že Liverpool byl lepší než my už v prvním poločase,“ posteskl si Scolari.

Prohra Londýňanům přinesla další trhlinu v jejich plánu na zisk titulu. „Musíme to zkoušet znovu a znovu. Stále máme před sebou velké množství zápasů. Pravdou ale je, že se před nás dostal další tým a tím to pro nás bude složitější. Musíme bojovat do posledního utkání,“ burcuje své svěřence Scolari.

Reklama

Související témata: