Hlavní obsah

Keane se vrací na místo činu, přestupu do Liverpoolu lituje

PRAHA

Často se nevidí, aby fotbalista přestoupil do jednoho klubu a hned půl rok nato se do původního celku zase vrátil. Irský reprezentant Robbie Keane to dokázal v pondělí, kdy v posledním přestupním dni změnil působiště Liverpoolu za Tottenham Hotspur. „Bylo to těžké rozhodnutí v létě odejít do Liverpoolu,“ přiznal pro britská média Keane.

Článek

Obávaného kanonýra Keana provázela v létě před příchodem na Anfield Road pověst nemilosrdného střelce. Hráčem Reds se stal za 20 miliónů liber (téměř 622 miliónů korun), ale v týmu Rafalea Beniteze se Keane nedokázal výrazně prosadit.

„Bylo to těžké rozhodnutí v létě odejít do Liverpoolu,“ řekl pro Sky Sports Keane. „Nakonec se ukázalo, že se pro mě nejednalo o správnou volbu,“ dodal irský reprezentant s pětaosmdesáti starty za národní tým, v nichž pětatřicetkrát rozvlnil síť soupeře. Během svého působení v dresu Kohotů v letech 2002-08 odehrál rodák z Dublinu 254 utkání.

Tottenhamu chce dát maximum

„Vím, že si někteří fanoušci budou myslet, že jsem svým odchodem způsobil pád klubu, můžu je ale ubezpečit, že pro tento tým udělám nyní maximum. Tento tým má úžasné fanoušky a já jim toho chci za jejich podporu hodně vrátit. Musíme se nastartovat a začít Tottenham probíjet tabulkou vzhůru,“ uvědomuje si osmadvacetiletý útočník, že pozice Kohoutů v tabulce Premier League není taková, jaká by mohla být.

Své k návratu ikony Tottenhamu si měl říct i předseda klubu Daniel Levy. „Nikdy jsme nechtěli, aby Robbie v létě tým opustil. Vzali jsme v potaz to, co pro nás během předchozích šesti let udělal, a umožnili jsme mu tehdy odejít,“ prozradil Levy.

„Jsem opravdu nadšený, že se k nám rozhodl vrátit. Všichni mají v živé paměti jeho zapálení a bojovnost, kterou se prezentoval na hřišti v našem dresu. Jsem si jistý, že je Robbie odhodlaný vydat ze sebe všechno,“ dodal na závěr Levy.

Reklama

Související témata: