Hlavní obsah

Chelsea se pod Hiddinkem mění, v útoku nastoupí Drogba s Anelkou

LONDÝN

Fotbalová Chelsea se pod vedením Nizozemce Hiddinka mění. Nový kouč londýnského celku podle listu The Times postavil při úterním tréninku do jednoho týmu vedle sebe útočníky Nicolase Anelku a Didiera Drogbu a plánuje prý stejné složení útoku i v nadcházejícím zápase proti Aston Ville. Toto spojení přitom během Scolariho působení na Stamford Bridge bylo vyjma jednoho utkání zcela nemyslitelné.

Článek

Bývalý manažer Chelsea Luiz Felipe Scolari preferoval hru s jedním typicky hrotovým útočníkem, proto bylo na hřišti místo pouze pro jednoho z dvojice Anelka - Drogba. Oba útočníci si spolupráci vyzkoušeli již v sobotním zápase FA Cupu proti Watfordu, který Chelsea zásluhou hattricku Anelky vyhrála 3:1.

Změna v útoku však není pro londýnský klub jedinou novinkou. Nizozemský kouč také zaexperimentoval ve středu zálohy s ofenzivním Decem, kterého postavil na místo defenzivního záložníka. Hiddink věří, že by portugalský středopolař mohl plnit podobnou funkci jako Andrea Pirlo v italském AC Milán.

Nový kouč českého reprezentačního gólmana Petra Čecha bude mít premiéru na lavičce Blues v sobotu v rámci 26. kola anglické Premier League na půdě Aston Villy. Výhru ve Watfordu totiž sledoval po boku majitele klubu Romana Abramoviče pouze coby divák.

Guus Hiddink u kormidla Chelsea vystřídal v minulém týdnu Brazilce Scolariho, jehož vedení klubu po nepřesvědčivých výkonech odvolalo z funkce. Hiddink se s londýnským celkem dohodl na angažmá do konce rozehrané sezóny, čímž chce pomoci z krize svému příteli Abramovičovi. S ním se seznámil během svého působení u ruské reprezentace, se kterou má kontrakt do roku 2010.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články