Hlavní obsah

Chelsea porazila Wigan, Liverpool prohrál v Middlesbrough

LONDÝN

Obrovské překvapení se ve 27. kole anglické Premier League zrodilo na stadiónu Middlesbrough, kam zavítal druhý Liverpool. Domácí, coby aktuálně devatenáctý celek tabulky, favorizovaného soupeře porazili 2:0 a připsali si důležité body v boji o záchranu. Dařilo se londýnské Chelsea, která porazila gólem Lamparda ze závěru utkání Wigan 2:1. Pátou remízu v řadě si připsali hráči Arsenalu.

Článek

Nizozemským koučem Guusem Hiddinkem obrozená londýnská Chelsea na Stamford Bridge hostila Wigan a do svého soupeře se Blues pustili již od prvních minut. Úvodní gól utkání obstaral kapitán domácího týmu John Terry, jenž ve 25. minutě prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Z těsné výhry se mohl radovat i Petr Čech, přestože v 82. minutě inkasoval z kopačky Kapa. V nastaveném čase totiž o těsné výhře rozhodl Lampard a zajistil Chelsea důležité body.

Liverpool, kterému se v posledních týdnech nedaří tak, jak by si fanoušci Reds představovali, zavítal na půdu devatenáctého celku Premier League - Middlesbrough. Pod koučem Rafaelem Benitezem se po sérii špatných výsledků začíná povážlivě kývat židle a zlepšení nepřišlo ani v sobotním duelu. Po půlhodině hry zahrávali domácí rohový kop a míč si nešťastně do vlastní branky srazil záložník Xabi Alonso. Další ránu pro Liverpool obstaral v 63. minutě Sanli a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Další branka už nepadla a Liverpool ztratil další body v souboji na čele ligové tabulky.

Pátá remíza v řadě pro Arsenal

Arsenal po čtyřech remízách v řadě doufal v plný počet bodů na domácí půdě proti Fulhamu, ale poločasový výsledek 0:0 příliš nadějí fanouškům Kanonýrů nedával. Bohužel pro domácí se svěřencům kouče Arsena Wengera nepodařilo skórovat ani po přestávce, a proto Arsenal uhrál již pátou remízu v řadě, z toho počtvrté 0:0.

Úvodní gól zápasu West Bromwiche proti Evertonu vstřelil ve 36. minutě Cahill. Dvacet minut před koncem přidal druhý zásah domácích Louis Saha, jenž se prosadil střelou z hranice pokutového území. West Brom po porážce nadále zůstává na posledním místě Premier League. Pouze z tribuny sledoval zápas český útočník Roman Bednář.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Everton - West Bromwich 2:0 (36. Cahill, 70. Saha), Arsenal - Fulham 0:0, Middlesbrough - Liverpool 2:0 (32. vl. Alonso, 63. Sanli), Chelsea - Wigan 2:1 (25. Terry, 90. Lampard - 82. Kapo).

Reklama

Související témata: