Hlavní obsah

Chelsea čeká v létě výprodej. Odejde i Čech?

LONDÝN/PRAHA

Fotbalová sezóna je těsně za svou polovinou, Chelsea už přesto plánuje, že v létě klub opustí nejedna hvězda. „Dá se očekávat odchod tří, čtyř nebo pěti hráčů,“ naznačil předseda Chelsea Bruce Buck. Hvězdy z londýnského týmu tak ve všech zápasech hrají i o svou budoucnost v klubu. Je mezi nimi i Petr Čech?

Článek

Podle zahraničních médií nikoliv. Internetová verze deníku Mirror vytipovala pětici hráčů, jichž se odchod z klubu majitele Romana Abramoviče týká nejvíce. Český reprezentační brankář mezi nimi není. Mezi nejžhavějšími adepty na odchod jsou Florent Malouda, Michael Ballack, Deco, Alex a Didier Drogba.

Buck ale připouští, že debata o konkrétních jménech zatím neproběhla. „Ještě jsme se nebavili o letních transferech, ale myslím, že se dá čekávat odchod a příchod některých hráčů,“ prohlásil. „Netuším, zda se odchod bude týkat tří, čtyř nebo pěti hráčů. Ale určitě se dá očekávat podobný počet.“

Dočasný trenér a přítel Abramoviče Guus Hiddink, pod jehož vedením fotbalisté Chelsea vyhráli všechny čtyři zápasy, se již nechal slyšet, že pokud o to bude vedením požádán, pomůže vybrat hráče, kteří kádr v letním přestupovém období opustí. Hvězdy Blues tak budou hrát až do konce sezóny o své angažmá v jednom z nejbohatších klubů světa.

„Zároveň bychom rádi peníze, které utržíme za prodané hráče, použili na nové posily. Ale pokud by se samozřejmě objevil nějaký hráč, kterého opravdu budeme chtít, peníze na jeho nákup budou k dispozici,“ ubezpečil Buck, přestože Chelsea před nedávnem prohlašovala, že další investice do příchodů jsou nepřístupné.

Reklama

Související témata: