Hlavní obsah

Čekání na „Rosu“ pokračuje, za rezervu Arsenalu nenastoupil

LONDÝN/PRAHA

Již ve čtvrtek se měl Tomáš Rosický objevit po dlouhatánské době na trávníku. Nastoupit měl za rezervní tým Arsenalu v duelu proti Tottenhamu. Očekávaný návrat se ale nekoná a kouč londýnského týmu naznačuje, že by mohlo být i hůř.

Článek

„Tomáš Rosický v tento moment ještě není blízko návratu. Musíme být co nejtrpělivější,“ řekl na stránkách Arsenalu trenér Arsene Wenger, který jako jediný informuje o zdravotním stavu bývalého kapitána českého národního týmu.

Přitom ještě na začátku tohoto týdne se zdálo, že by právě čtvrtek mohl být oním velkým dnem „D“, v němž osmadvacetiletý Rosický vyběhne na trávník.

Rosického téměř patnáctiměsíční absenci zavinilo zpočátku nenápadné poranění podkolenní šlachy, kvůli němuž přišel loni o start na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku a o celý podzim i převážnou část jara v reprezentaci i Arsenalu.

Po dvou operacích už zdá být šlacha v pořádku, problémy však českému štírkovi dělají pochroumaná třísla.

„Koleno už je v pořádku, což je pro mě ta nejdůležitější věc. Doufám, že bych si mohl zahrát ještě v této sezóně. Potíže už mám pouze s tříslem,“ prohlásil Rosický na začátku týdne.

Příznivci českého fotbalu pevně věřili, že by se Rosický mohl na trávníku objevit již ve čtvrtek v zápasech rezerv Arsenalu a Tottenhamu, ale nedočkali se. A po prohlášení Wengera optimismus vyprchává ještě víc.

Reklama

Související témata: