Hlavní obsah

Nominaci na Hráče roku v Anglii ovládli fotbalisté Manchesteru

LONDÝN

V šestičlenné nominaci na cenu pro Hráče roku, kterou vyhlašuje anglická asociace profesionálních fotbalistů (PFA), je hned pět hráčů Manchesteru United. V úterý zveřejněném užším výběru je obhájce trofeje Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Nemanja Vidič, Rio Ferdinand a Edwin van der Sar. Jediným kandidátem mimo tým úřadujícího vítěze Premier League je kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

Článek

Hráči United ovládli první část ankety, v níž fotbalisté hlasovali před nedávným poklesem formy obhájců titulu. Právě z rozděleného hlasování by mohl na cestě k překvapivému vítězství těžit Gerrard, stejně jako v roce 1999 David Ginola. Záložník Tottenhamu tehdy anketu vyhrál, přestože United v sezóně vyhráli Premier League, Ligu mistrů a Anglický pohár.

Podle trenéra Manchesteru Alexe Fergusona by si trofej zasloužil Giggs, přestože například Van der Sar udržel ve 14 zápasech za sebou čisté konto a stanovil britský rekord. "Ryan hraje celou sezónu skvěle a vypadá to, že čím je starší, tím je lepší," citovala kouče agentura AP.

Pro pětatřicetiletého velšského záložníka by byl případný triumf prvním v kariéře. Naopak jeho spoluhráč Cristiano Ronaldo se může v případě vítězství stát prvním fotbalistou v historii ankety, který by hlasování ovládl ve třech sezónách po sobě.

United mají také dva zástupce v nominaci na Mladíka roku - jednadvacetiletého obránce Johnnyho Evanse a osmnáctiletého Brazilce Rafaela. O trofej se také ucházejí Ashley Young (23 let) a Gabriel Agbonlahor (22) z Aston Villy, Stephen Ireland (22) a jednadvacetiletý Aaron Lennon z Tottenhamu.

Výsledky ankety, v jejíž zúžené šestičlenné nominaci se v roce 2005 objevil i český brankář Chelsea Petr Čech, budou vyhlášeny 26. dubna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články