Hlavní obsah

Skácel si postěžoval, že v Southamptonu nedostal šanci se ukázat

LONDÝN

Český fotbalista Rudolf Skácel si postěžoval na angažmá v druholigovém anglickém Southamptonu. Devětadvacetiletý záložník prý nikdy nemohl v klubu naplno předvést své schopnosti, protože musel hrát v obraně a ne na oblíbené pozici v záloze.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel

Článek

"Moje nejoblíbenější pozice je hned za útočníky na levé straně. Ale když jsem v klubu začínal, musel jsem bránit," řekl Skácel, kterému po sezoně končí smlouva. "Hrál jsem v záloze, ale protože levý bek Gareth Bale hodně útočil, musel jsem za něj bránit," dodal.

Skácel proto rád vzpomíná na loňské hostování v Hertě Berlín. "Hrál jsem na oblíbené pozici a pomohl jsem klubu z patnáctého na deváté místo. Navíc jsem tam byl jako doma, protože to není daleko od Prahy," uvedl.

Bývalý hráč Slavie, Olympique Marseille a skotského Heart of Midlothian stále věří, že se dokáže prosadit. "V létě mi bude třicet a pořád věřím, že mám na špičkový fotbal. Pořád mám ambice něco dokázat. Myslím, že v Hertě jsem ukázal, že když dostanu prostor, umím se prosadit," prohlásil.

Reklama

Související témata: