Hlavní obsah

V Arsenalu jako štvaná zvěř: Kritika padá jak na Adebayora, tak na kouče Wengera

PRAHA

Zájem ostatních klubů o fotbalového útočníka Emanuela Adebayora může za to, že vlastní fanoušci londýnského Arsenalu teď na forvarda reprezentace Toga bučí a dávají mu najevo svou nevraživost. Sám hráč je tím hodně zdrcen a nechápe, proč se dočkal takového přístupu, když se sám ničím neprovinil. „Nebylo příjemné hrát doma a vnímat, jak na mě vlastní fanoušci bučí,“ přiznal Adebayor.

Článek

Atmosféra kolem týmu Kanonýrů nyní nepatří k těm nejpříjemnějším. Někteří členové mužstva, v němž se k návratu na trávník pomalu vrací Tomáš Rosický, jsou pod náporem velké kritiky. Nejen od fanoušků ale také od investorů klubu, jenž v této sezóně žádnou díru do světa neudělal.

Důrazný útočník Adebayor, o němž se spekulovalo ohledně možného odchodu do AC Milán, se potkal v posledním domácím utkání s velkou averzí vlastních fanoušků, když talentovaného forvarda vypískávali a bučeli na něj. „Nebylo příjemné hrát doma a vnímat, jak na mě vlastní fanoušci bučí,“ přiznal pro deník The Sun pětadvacetiletý hráč. „Nevím, co bych už měl víc udělat. Pokud chce například Porto získat Adebayora, není tím vinen Adebayor,“ dodal.

Naváželi se do Wengera

Pod palbou kritiky se ocitl také kouč Kanonýrů Arséne Wenger, jenž v rozhovoru pro jednu francouzskou televizi přiznal, že chová sympatie k záměrům Florentina Pereze, kandidáta na post prezidenta Realu Madrid. Kromě toho mu při poslední diskusi lidé z vedení Arsenalu vyčetli, že od roku 2005, kdy s Kanonýry vyhrál FA Cup, nezískal žádnou trofej.

„Upřímně, některé otázky na Arséna Wengera nebyly položeny s největší úctou,“ přiznal pro BBC prezident Arsenalu Peter Hill-Wood. „Podívejte se, je to nejlepší manažer v historii našeho klubu a dva nebo tři investoři se do něj naváželi s takovými sarkastickými komentáři, že si je podle mě mohli vážně odpustit,“ zastal se francouzského trenéra Wengera Hill-Wood.

Reklama

Související témata: