Hlavní obsah

Hiddink bude dál spolupracovat s Chelsea jako poradce

LONDÝN

Nizozemský kouč Guus Hiddink vedl fotbalisty Chelsea naposledy při sobotním triumfu v Anglickém poháru, s klubem se ale ještě definitivně neloučí, neboť přijal roli technického poradce. Jeho hlavním pracovním vytížením však bude i nadále pozice kouče ruské reprezentace.

Článek

Budu s klubem ve stálém kontaktu. Chelsea mi nabídla další spolupráci v roli poradce. Nemyslíte si snad, že bych to měl odmítnout?" uvedl v rozhovoru pro Sunday Mirror jednašedesátiletý fotbalový odborník.

Hiddink se hned v nové roli zabydlel a naznačil, co by týmu gólmana Petra Čecha v budoucnu prospělo. "Provedli příliš mnoho změn a pochopili to. Teď je důležitá stabilita. Pro vybudování týmu potřebujete krátkodobou i dlouhodobou strategii," řekl. Tu měla Chelsea pod vedením Josého Mourinha až do září roku 2007, poté se však vytratila a bez ní ubylo i vyhraných trofejí.

"Kromě stability není moc věcí, které bychom museli změnit, abychom vyhráli Premier League. Nemusíme nikoho kupovat, máme dost silných hráčů na lavičce," uvedl Hiddink.

Reklama

Související témata: