Hlavní obsah

Terry: Tlačil jsem na Abramoviče, aby Mourinha nevyhazoval

PRAHA

Žádný podíl na vyhazovu fotbalového kouče Joseho Mourinha z Chelsea v září roku 2007 John Terry nemá. Obránce Blues se znovu ohradil proti vyjádření bývalého spoluhráče Claude Makeleleho, jenž anglického reprezentanta osočil z podílu na předčasném odchodu ´Pana Výjimečného´z Chelsea. "Byl jsem jeden ze tří hráčů, kteří Abramovičovi volali, aby Mourinha nevyhazoval,“ tvdí Terry.

Článek

Kapitán fotbalistů londýnské Chelsea John Terry se ohradil proti vyjádření bývalého spoluhráče z Blues Makeleleho, který ve své nedávno vydané autobiografii tvrdí, že za předčasným koncem kouče Mourinha může roztržka právě s Terrym. Ten se měl se sebevědomým trenér dostat do konfliktu poté, co pro něj zbylo jen místo na lavičce.

Takové obvinění důrazný zadák Chelsea nemůže vůbec pochopit, když podle svých slov byl naopak jedním z těch, kteří se u majitele klubu Romana Abramoviče přimlouval, aby Mourinho u týmu pokračoval dál. Ten následně kývnul na nabídku milánského Interu, se kterým v květnu slavil zisk titulu.

Prapodivná fáma

„Mourinho mi v pátek zavolal a o Makeleleho tvrzení jsme se bavili,“ prozradil pro deník The Sun Terry. „Je to prapodivné, navíc když Makelele ví, jaká byla pravda. Byl jsem jeden ze tří hráčů, kteří volali Romanovi, aby Mourinha nevyhazoval,“ řekl Terry. „Já, Frank Lampard a Didier Drogba jsme se za trenéra bili, ještě ve dvě ráno jsme šéfovi klubu volali, a tak nevím, odkud se teď tato fáma vzala,“ dodal.

„Trenérovi Mourinhovi jsem volal a on to bere s nadhledem,“ pokračoval Terry. „Je opravdu zvláštní, že to Makelele nechal otisknout ve své knize. Snažil jsem se mu v týdnu dovolat, ale telefon mi nebral. Určitě se s ním v nejbližších dnech spojím,“ chce si vzniklou dezinformaci se svým bývalým spoluhráčem Chelsea vysvětlit.

Jakoukoliv vinu tedy Terry popírá. „Jose mi napsal zprávu a já mu zavolal zpět. Oba víme, co se přesně dělo a jak k ukončení jeho kontraktu došlo. S klubem se rozešel po vzájemné dohodě. Kdybych měl tu moc, hodně bych toho v klubu změnil a udělal bych to už pěkně dávno. Žádný hráč není mocnější než klub, a já nejsem výjimkou,“ zakončil Terry.

Reklama

Související témata: