Hlavní obsah

Chelsea nabídla Atlétiku za Agüera 1,4 miliardy korun

LONDÝN

Fotbalovou Chelsea by mohl posílit útočník Sergio Agüero. Londýnský klub podle listu The Times nabídl Atlétiku Madrid za jednadvacetiletého Argentince 45 miliónů liber (asi 1,4 miliardy korun), což by z něj udělalo nejdražšího hráče v historii britského fotbalu.

Článek

Vedení Chelsea už začalo jednat se zástupci španělského klubu, protože nabízená částka je menší než 51,5 miliónu liber, za které musí Atlétiko podle klauzule ve smlouvě s Agüerem útočníka uvolnit. Hlavním bodem, který by mohl podle listu přestup zkomplikovat, jsou Agüerovy vysoké požadavky, protože po Chelsea chce týdenní plat 100 000 liber týdně.

Pokud by se všechny strany dohodly, překonal by Agüerův přestup dosavadní britský rekord. Ten loni stanovil Manchester City, když za 34 miliónů liber koupil z Realu Madrid Brazilce Robinha.

Agüero má na kontě 18 startů za argentinskou reprezentaci, ve které vstřelil šest branek. S národním týmem do dvaceti let se stal dvakrát mistrem světa a loni získal zlato na olympiádě v Pekingu. Do Atlétika přišel v roce 2006 z Indendiente a v uplynulém ročníku španělské ligy dal 17 branek. Mimo fotbalový trávník na sebe upozornil vztahem s dcerou legendárního Diega Maradony, se kterou má půlročního syna Benjamina.

Reklama