Hlavní obsah

Ekvádorec Valencia přestoupil do Manchesteru United

MANCHESTER

Anglický klub Manchester United získal svou první letní posilu. V neděli se dohodl s Wiganem na přestupu ekvádorského fotbalisty Antonia Valencii. Ten podle listu Daily Mirror podstoupí zdravotní prohlídku a následně podepíše smlouvu. Podle informací britského deníku by měl Manchester za křídelního hráče, který přichází jako možná náhrada za Cristiana Ronalda, zaplatit 16 miliónů liber (asi 490 miliónů korun).

Článek

Ekvádorský reprezentant byl v hledáčku Manchesteru již od ledna, tehdy se však oba kluby na přestupu třiadvacetiletého záložníka nedohodly. Nyní je však přestup na spadnutí, když Valencia předčasně ukončil dovolenou a zamířil do Manchesteru na doladění posledních detailů kontraktu.

O služby současného nejlepšího fotbalistu Ekvádoru se ucházely i Real Madrid a Bayern Mnichov, přestup do Manchesteru byl pro Valenciu prioritou. Jeho úkolem tak bude mimo jiné pokusit se nahradit Portugalce Cristiana Ronalda, jenž odešel do Realu Madrid za rekordních 96 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun).

Valencia přišel do Wiganu v roce 2006 na hostování ze španělského Villarrealu, kde se příliš neprosadil. V Anglii však pookřál a brzy se stal klíčovým hráčem Wiganu, který ho loni získal na trvalý přestup. Na kontě má i 34 startů za národní tým včetně účasti na mistrovství světa v roce 2006.

Reklama

Související témata: