Hlavní obsah

Podle Beckhama dovede kouč Ancelotti Chelsea na výsluní

PRAHA

Fotbalový trenér Carlo Ancelotti je podle Davida Beckhama tím mužem, který dokáže s londýnskou Chelsea uspět na všech frontách. Záložník Los Angeles Galaxy si je jistý, že nyní Blues právě díky italskému kouči ukáží v této sezóně rivalovi z Manchesteru United záda. „Chelsea si může mnout ruce, protože Carlo je vynikající člověk a skvělý trenér,“ prozradil Beckham, jehož Ancelotti vedl v minulé sezóně v AC Milán.

Článek

Beckham ví moc dobře, o čem mluví, protože pod trenérem Ancelottim působil v minulé sezóně v milánském AC, kde byl Angličan na hostování z Los Angeles Galaxy. Zkušený kouč musel na Beckhama udělat opravdu velký dojem. Anglický reprezentant si dokonce troufá tvrdit, že to bude tentokrát londýnská Chelsea, která se bude na úkor Manchesteru United radovat ze zisku titulu.

„Určitě dokáže z Chelsea udělat znovu tým šampiónů,“ nechal se pro News of the World slyšet Beckham. „O tom není pochyb. A tvrdím to i přesto, že Manchester United stále nosím hluboko v srdci, jak všichni moc dobře vědí,“ dodal čtyřiatřicetiletý hráč, jenž dres Rudých ďáblů nosil od roku 1993 dlouhých deset sezón.

Tým ze západní Londýna slavil naposledy titul v sezóně 2005/06. Beckham o něm soudí, že mu Ancelotti pomůže, ač se pro něho bude jednat o první angažmá na ostrovech. „Určitě to bude složité, protož Premier League je úplně odlišná soutěž od Serie A, ale on má spoustu zkušeností. Věřím, že je dokáže pro Chelsea zúročit,“ pokračoval Beckham.

Manchester silný i bez Ronalda

Navzdory velkým očekáváním, jež Beckham nyní vkládá do výběru kouče Ancelottiho, si anglická fotbalová ikona nemyslí, že by jeho dřívější zaměstnavatel Manchester United měl hrát v anglické nejvyšší lize druhé housle. A to přesto, že Rudé ďábly po přestupu do Realu Madrid oslabil Cristiano Ronaldo.

„Ronaldo bude pro Manchester určitě velkou ztrátou, nicméně oni vždycky šlapou dobře a i bez tak kvalitního hráče budou hrozbou jak pro soupeře v Premier League, tak i pro všechny ostatní celky,“ zakončil Beckham.

Reklama

Související témata: