Hlavní obsah

Ferguson se Liverpoolu nebojí, osypky má ovšem z Chelsea

MANCHESTER

Za čtvrtým titulem v řadě povede v příští sezóně Premier League své svěřence trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson. A přestože v loňském ročníku skončil za jeho mistrovským celkem na druhé příčce Liverpool, skotský kouč se domnívá, že v následující sezóně bude největším rivalem jeho týmu Chelsea. Důvodem je příchod trenéra Carla Ancelottiho.

Foto: Aly Song, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson si v nadcházejícím ročníku Premier League dá pozor na Chelsea, kterou povede Carlo Ancelotti.

Článek

Sedmašedesátiletý Ferguson své domněnky opírá zejména o úspěchy, kterých Ancelotti dosáhl během svého osmiletého působení u týmu Rossoneri. „Naší největší hrozbou bude Chelsea. Ancelotti změní způsob její hry. Bude ji vést stejně, jako vedl AC Milán, který dovedl ke dvěma vítzěstvím v evropských pohárech (AC Milán vyhrál Ligu mistrů v letech 2002/03 a 2006/07 - pozn. red.) - a mohl vyhrát i potřetí,“ vzpomínal Ferguson pro The Sun na sezónu 2004/05.

V té Ancelotti dovedl svůj tým do finále, v němž se jeho svěřenci střetli s Liverpoolem. AC Milán ještě v 50. minutě vedl 3:0, přesto o nejcennější klubovou trofej Evropy přišel. Liverpool dokázal i díky jedné trefě Vladimíra Šmicera vyrovnat na 3:3 a po penaltovém rozstřelu se stal držitelem nejcennější evropské klubové trofeje.

Ancelotti svůj přístup měnit nemusí

„Jeho svěřenci ten zápas rozhodně ztratit neměli,“ domnívá se Ferguson, který tím dal jasně najevo, že Ancelottiho jako trenérského kolegu uznává. „Není tedy důvod, aby Ancelotti svůj přístup měnil,“ stojí si za svým Skot. „Ale bude to pro něho těžké. Ostatní týmy si na Chelsea dají pozor,“ dodal.

Zato z Liverpoolu Ferguson strach nemá. „Liverpool loni prožil pravděpodobně nejlepší sezónu za posledních dvacet let. A přesto skončil se čtyřbodovou ztrátou,“ poslal nepříjemný vzkaz trenérovi Rafovi Benítezovi.

Dlouholetý lodivod lavičky Manchesteru United se také vyjádřil k odchodu Xabiho Alonsa, který odešel právě z Liverpoolu do Realu Madrid za 30 miliónů eur. Podle něj to žádná velká ztráta pro jeho soka nebude. „Hlavními tahouny jsou totiž Gerrard a Torres,“ vysvětlil Ferguson.

Reklama

Související témata: