Hlavní obsah

Rosický je snad prokletý, postihlo ho další zranění

PRAHA/LONDÝN

To už snad není možné! Rok a půl musel čekat český fotbalový záložník Tomáš Rosický na svůj návrat na trávník a po několika přípravných utkáních v dresu Arsenalu letí z Londýna špatná zpráva o dalším zranění Malého Mozarta. Rosický si údajně na středečním tréninku poranil stehenní sval.

Článek

Návrat bývalého kapitána české reprezentace se přitom jevil velmi nadějně. Kouč Kanonýrů Arséne Wenger ho opatrně zkoušel v přípravných zápasech svého týmu. V každém utkání odehrál několik minut a všem fanouškům dokazoval, že fotbal nezapomněl. Na hřišti si počínal s přehledem a jeho pohyb působil přirozeně.

Těšil se na svůj návrat nejenom do dresu Arsenalu, ale také do toho reprezentačního. Pro klubovou televizi Gunners dokonce oznámil, že by chtěl hrát již v přípravném utkání proti Belgii příští týden. „Svoje jméno v nominaci budu hledat, doufám v ní,“ těšilo rodáka z Prahy.

Na stadiónu v Teplicích ho však diváci s největší pravděpodobností neuvidí. Podle rozhlasové stanice talkSport si totiž český štírek na tréninku Arsenalu natáhl stehenní sval a bez fotbalu by měl být až šest týdnů. O zranění Rosického informovaly i The Sun a Tribalfootball. Oficiální vyjádření klubu by mělo být známo během čtvrtka na tiskové konferenci londýnského klubu, jenž čeká na vyjádření lékařů.

"Má menší svalové zranění. To je jediné, co k tomu mohu říct," řekl rádiu Impuls hráčův agent Pavel Paska. "Dnes podstoupí magnetickou rezonanci, po ní budeme vědět víc," dodal.

Pokud by se délka Rosického absence potvrdila, nemohl by se „Rosa“ zúčastnit nejenom přípravného duelu proti Belgii, ale ani důležitého kvalifikačního zápasu o postup na MS proti Slovensku, který je v zemi našeho východního souseda naplánován na 5. září. Rosický by přišel i o start sezóny Arsenalu v Premier League a předkole Champions League.

Reklama

Související témata: