Hlavní obsah

Torres: Jestli můžeme vyhrát titul? Musíme

LIVERPOOL

Útočník Liverpoolu Fernando Torres nehledí na předsezónní prognózy, podle nichž by se v Premier League měly o mistrovskou trofej poprat obhájce Manchester United a Chelsea a den před startem nového ročníku prohlásil, že je to právě Liverpool, kdo v anglické soutěži zvítězí. Cesta k úspěchu podle Španěla vede přes úspěšně zvládnutá utkání s týmy ze středu tabulky.

Článek

„Nemáme žádný problém porazit Manchester United nebo Chelsea. Pro nás je důležité, abychom uspěli v takových zápasech, jako s Tottenhamem v nedělním duelu,“ řekl útočník Reds před úvodním duelem Premier League, v němž se jeho Liverpool představí na White Hart Lane.

„Potřebujeme si dokázat, že máme nárok na letošní titul,“ dal jasně najevo, že bere z úvodního duelu pouze tři body. „Na Tottenhamu se jen těžko vyhrává, ale v těchto zápasech musíme zvítězit, pokud má tento ročník patřit nám,“ plánuje pětadvacetiletý forvard.

V loňském roce to byli právě hráči z města Beatles, kdo nejvíce proháněl Manchester United na špici anglické ligy. Přesto se nakonec podařilo Rudým ďáblům titul obhájit a získat tak v řadě již třetí a celkově osmnáctý titul. Tím svěřenci Sira Alexe Fergusona vyrovnali právě počet trofejí Liverpoolu.

„V loňském roce jsme byli velmi blízko úspěchu, ale pro mnoho hráčů to byl první boj o titul. Teď už máme mnohem více zkušeností. Máme nejlepší tým Liverpoolu v posledních letech. Teď přichází náš čas,“ prohlásil Torres. „Nepřemýšlím o tom, zda můžeme vyhrát titul. Přemýšlím o tom, že ho vyhrát musíme,“ dodal.

Reklama

Související témata: