Hlavní obsah

Záložník Tottenhamu Modrič si zlomil nohu

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu se budou muset minimálně šest týdnů obejít bez záložníka Luky Modriče. Chorvatský reprezentant si totiž v sobotním vítězném utkání proti Birminghamu zlomil pravou nohu. Třiadvacetiletý středopolař odehrál úvod sezony ve velké formě a nemalou měrou přispěl k tomu, že Tottenham vyhrál všechna čtyři ligová kola a zažívá nejlepší start do sezony za posledních 49 let.

Článek

"Rentgen potvrdil, že si Luka Modrič zlomil lýtkovou kost," uvádí se v klubovém prohlášení. Ještě po utkání mohl kouč Harry Redknapp doufat jen v pohmožděninu lýtka, nyní musí oželet další oporu. Na marodce už má přitom brankáře Heurelha Gomese, obránce Ledleyho Kinga, Jonathana Woodgatea, Michaela Dawsona i záložníka Jermaina Jenase.

Původní prognózy dokonce hovořily o několikaměsíční Modričově absenci a nejistém startu na mistrovství světa v Jižní Africe. "Okamžitě po souboji (s Leem Bowyerem) jsem věděl, že je něco špatně. Jsem teď hrozně smutný, že budu muset nějakou chvíli sledovat svůj klub i reprezentaci z hlediště," řekl Modrič.

Ještě hůře dopadl po souboji s Birminghamem před 18 měsíci Modričův reprezentační kolega Eduardo z Arsenalu, jenž musel kvůli zlomenině nohy oželet evropský šampionát.

Reklama

Související témata: