Hlavní obsah

Hašek Wengera nenaštval. Za návrat Rosického je Francouz naopak rád

LONDÝN

Čeští fanoušci se návratu Tomáše Rosického do reprezentačního dresu nemohli dočkat. Postoj trenéra Arsenalu Arséna Wengera však nebyl znám, přestože se s ním kouč Ivan Hašek o možném nasazení Malého Mozarta dohadoval. „Je zpět, to je dobrá zpráva,“ vzkázal francouzský trenér z Londýna.

Článek

„Tomáš hrál 55 minut a byl v dobré formě. Samozřejmě musíme být stále opatrní,“ řekl Wenger klubové televizi. „Ale dobrá zpráva je, že je zpět a že opět hraje,“ dodal potěšeně.

Potvrdil tak Rosického prohlášení po utkání se San Marinem. „Byl to pro mě na rozehrání dobrý zápas. A to si myslí i v Londýně,“ řekl v Uherském Hradišti, kde česká reprezentace zvítězila nad fotbalovým trpaslíkem vysoko 7:0.

Za měsíc devětadvacetiletý záložník se už cítí zcela zdravý. Na otázku, zda by si troufl hrát sobotní zápas Premier League proti Manchesteru City, odpověděl: „Já jo. Teď už záleží na trenérovi Arsenalu, co bude dál.“ Wenger však zatím Rosickému odpověď nedal. „Jestli bude hrát v sobotu, to ještě říci nemohu,“ prohlásil Francouz.

Rusové ho naštvali

Dá se ale očekávat, že Wenger po svém uzdraveném špílmachrovi sáhne. Další se totiž zranil v kvalifikační přestávce. Pokud Wengera potěšilo jednání české reprezentace a návrat českého štírka, zcela opačně pocity má z vedení ruského národního týmu. Ve středečním utkání totiž Guus Hiddink využil služeb Andreje Aršavina, jenž hrál celých devadesát minut. Aršavin teď bude Wengerovi chybět pro poraněná třísla.

Wenger přitom věděl, že jeho třísla v pořádku nejsou. I proto jej poslední utkání anglické nejvyšší soutěže nenechal dohrát. „Proti Manchesteru United jsme ho stáhli ze hry už v poločase. Jsme proto naštvaní, protože neměl hrát. Nebyl v takové kondici, aby zvládl celých 90 minut,“ čertí se Wenger.

„Teď nám bude chybět v sobotu, ve středu a pravděpodobně i příští sobotu,“ vyjmenovává naštvaný Wenger. Těšit ho může alespoň to, že se reprezentační útočník Theo Walcott rychle uzdravuje. „Měl by se vrátit v průběhu příštího týdne,“ prorokuje.

Arsenal ve třech zápasech nasbíral šest bodů za dvě výhry a jednu prohru, kterou utrpěl na Old Trafford od Manchesteru United. Kanonýři jsou na šesté příčce Premier League, většina jejich konkurentů však má odehrán o jeden zápas více.

Reklama

Související témata: