Hlavní obsah

V Chelsea končí po pěti letech výkonný šéf Kenyon

LONDÝN

U fotbalistů Chelsea končí po pěti letech výkonný šéf Peter Kenyon. Pětapadesátiletý odborník na marketing opustí svou funkci 31. října, nicméně v klubu zůstane v neřídící funkci. Bude londýnský celek reprezentovat v komisích UEFA a Asociaci evropských klubů.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Záložník Frank Lampard s šéfem Chelsea Peterem Kenyonem

Článek

Kenyon přišel do Chelsea v roce 2004, předtím zastával stejnou funkci v Manchesteru United. Bývalý šéf sportovní firmy Umbro se stal neoficiálním tiskovým mluvčím Chelsea především v obchodních záležitostech místo majitele Romana Abramoviče, jenž s médii nekomunikuje.

"Byl jsem ve fotbale 15 let a můžu s jistotou a radostí říct, že zkušenost v Chelsea je jednou z nejlepších, jaké jsem měl," uvedl v tiskovém prohlášení Kenyon, jenž si chce dát nějaký čas na rozmyšlenou, čemu se bude věnovat na plný úvazek v budoucnosti.

Během jeho působení získala Chelsea dva mistrovské tituly a loni postoupila do finále Ligy mistrů. Londýnský klub Kenyona získal proto, aby vylepšil svou situaci v komerční sféře, mezi "tradičními" fanoušky nicméně nebylo jeho vnímání fotbalového klubu coby obchodní značky příliš oblíbené.

Reklama