Hlavní obsah

VIDEO: Manchester United oslabení nesráží, vítězí i pomocí fenomenálního Bolta

MANCHESTER/PRAHA

V lize sice zatím hledí Manchester United na záda londýnské Chelsea, vítěz posledních tří ročníků Premier League ale může být v klidu. I přes odchody hvězd jako Cristiano Ronaldo či Carlos Tévez je tým dostatečně silný. Vítězné góly dokáže střílet i v oslabení, navíc má ve svém kádru fenomenálního sprintera Usaina Bolta. Aspoň ve středu to tak vypadalo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Danny Welbeck oslavuje gól proti Wolverhamptonu.

Článek

Anglický šampión hrál třetí kolo Ligového poháru proti Wolverhamptonu, jediný gól vstřelil Usain Bolt. Tedy aspoň se tak při oslavách zdálo. Osmnáctiletý útočník Danny Welbeck totiž nejrychlejšího muže planety při oslavách napodobil a rukama předvedl Boltovo oblíbené vítězné gesto.

„Jsem prostě kluk z Manchesteru. Snažím se makat naplno a doufám, že dostanu více šancí v prvním týmu,“ řekl klubové televizi střelec, jehož trefě předcházel ťukes s veteránem Owenem.

Fotbalista Manchesteru United Darron Gibson gestikuluje poté, co rozhodčí Walton ukázal červenou kartu ležícímu Fabiu Da Silvovi.foto: Reuters/Phil Noble

Manchester přitom hrál v té době v oslabení, po zápasnickém zákroku na Waltona byl vyloučený mladý brazilský bek Fabio da Silva. S oslabením mají Rudí ďáblové v aktuální sezóně zkušenosti. Předminulou sobotu dostal na Tottenhamu červenou kartu Paul Scholes, přesto svěřenci trenéra Alexe Fergusona i v oslabení vstřelili třetí gól, kterým do té doby stoprocentnímu soupeři odskočili na konečných 3:1.

Manchester United překvapivě prohrál ve druhém kole s nováčkem Burnley, jinak je stoprocentní. Bez ztráty bodu je v čele Chelsea. Ta hraje v sobotu ve Wiganu, Manchester se představí ve Stoke.

Reklama