Hlavní obsah

Neodepisujte nás! Varuje po prohře na Chelsea Benítez

LONDÝN/PRAHA

Druhou porážku v jednom týdnu musel strávit trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez. V úterý jeho svěřenci prohráli v Lize mistrů ve Florencii, v nedělním šlágru 8. kola Premier League pak na Chelsea. V lize tak mají po necelé čtvrtině soutěže více proher, než za celou loňskou sezónu. „Neodepisujte nás,“ vzkazuje přesto škarohlídům Benítez.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez

Článek

Po úterní porážce ve Florencii Benítez soptil, Liverpool podle něj podal nejhorší výkon za dobu jeho pětiletého působení v městě Beatles. Nespokojený byl i v neděli, když z Londýna odjížděl po porážce 0:2. Na vedoucí Chelsea, jejíž góly vstřelili Anelka a Malouda, Liverpool ztrácí šest bodů.

V tabulce tak Liverpool spadl na páté místo a to má ještě šestý Manchester City k dobru pondělní dohrávku na Aston Ville. Pokud tam získá bod, posune se na páté místo, pokud tři, bude třetí. „Když týmy na špici zaváhají a my zvítězíme, budeme hned v lepší pozici,“ odhání pesimisty Benítez a připomíná porážku Manchesteru United v Burnley nebo prohru Chelsea ve Wiganu.

„Sezóna je dlouhá a uvidíme, jaká bude tabulka v dubnu nebo květnu,“ nevzdává se liverpoolský kouč nadějí na mistrovský titul, první od sezóny 1989/90. Po reprezentační přestávce na Anfield Road přijede Sunderland.

Reklama