Hlavní obsah

VIDEO: Liverpool porazil vlastní fanoušek, brankář reagoval na reklamní míč

LONDÝN

Fanoušci jsou dvanáctým hráčem týmu. Tak to alespoň fotbalisté obvykle říkávají. Ve víkendovém utkání domácího Sunderlandu a Liverpoolu se ale ukázalo, že tato fráze být pravdivá vždy nemusí. Hostující fanoušek Reds totiž vhodil na hřiště před svého gólmana reklmaní balón, který sehrál hlavní roli při jediné brance utkání. Útočník Sunderlandu Darren Bent ho totiž při své střele trefil a gólmana Lilverpoolu Pepeho Reinu tím dokonale zmátl.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Brankáře Liverpoolu Pepe Reina (vlevo) inkasuje branku. Ilustrační foto.

Článek

Podle záběrů, které si můžete sami prohlédnout, hodil míč před branku Pepeho Reiny mladý fanoušek ze sektoru příznivců hostujícího celku. "Balón jim ležel ve vápně už nějakou dobu. Takže když ho tam nechali, je to jejich chyba," řekl ke své kuriózní trefě z 5. minuty zápasu Bent.

Hosté sice protestovali, sudí Mike Jones však branku uznal, přestože podle pravidel a bývalého mezinárodního rozhodčího FIFA Grahama Polla gól platit neměl. "Tohle pravidlo neznám. Ale jestli to tak je, tak jsme měli velké štěstí," citoval trenéra Sunderlandu Steva Bruce server BBC. "Jen doufám, že se z toho nebude dělat příliš velká aféra, protože i tak jsme si podle mě zasloužili vyhrát," dodal.

Kouč Liverpoolu Rafael Benítez prý Bentův gól neviděl. "Ale říkali mi to hráči. Asistent rozhodčího to prý viděl, takže mě to překvapuje. Ale už na tom nic nezměníme," prohlásil.

Podle regulí může sudí v případě druhého míče na ploše nechat pokračovat ve hře, míč však nesmí ovlivňovat hru. Přerušit by ji také měl při jakémkoliv ovlivnění zvenčí, to se však v praxi děje málokdy. V minulosti tak například Manchester City inkasoval poté, co se do hry připletlo několik nafukovacích balónků.

Reklama

Související témata: