Hlavní obsah

Trénovat Chelsea? To mi větší problémy dělá řízení auta, přiznal Ancelotti

LONDÝN

Zatímco jeho trenérský kolega Rafael Benítez z Liverpoolu má potíže, aby se po špatných výkonech svého týmu udržel na lavičce, trenér Chelsea Carlo Ancelotti má jiný problém. Udržet se na silnici. Italský trenér si totiž stále nezvykl řídit svůj vůz po levé straně vozovky. „Těžko hledám kontrolu auta,“ vysvětluje.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti ví, že ho ve středu večer čeká další cesta autem na zápas Ligy mistrů.

Článek

Jak zvládnout manýry hvězdných hráčů? Jak ukonejšit majitele po nepovedeném utkání? Kdepak, Ancelotti má jiné potíže. Dostat se na stadión a zpět domů v pořádku. „Pro mě je řízení auta v Londýně obtížnější než koučovat Chelsea,“ řekl v nadsázce pro Daily Mirror. „Ve městě je velice těžké řídit. Těžko hledám kontrolu na levé straně vozovky,“ vysvětluje.

Protože stěží udrží svůj automobil na silnici, je rád, že používá vůz s automatickou převodovkou. „Jsem šťastný, že mám automat. Pokud bych měl totiž myslet na řazení a zároveň dávat pozor, abych nesjel ze silnice, byl by to vážně problém,“ pokračuje trenér českého brankáře Petra Čecha.

Další nepříjemnou situaci musí padesátiletý stratég řešit, když chce zkontrolovat situaci za sebou. „Když použiji zpětné zrcátko, pořád se dívám doprava. Jako v Itálii. Ale tady je mi to k ničemu. Musím se dívat doleva,“ povzdechl si. „Ale dodnes jsem nedostal jedinou pokutu. Jezdím striktně podle předpisů,“ dodal.

Ancelottiho čeká další cesta automobilem na stadión Stamford Bridge ve středu večer, kdy jeho tým hostí v utkání Ligy mistrů Atlético Madrid.

Reklama

Související témata: