Hlavní obsah

Zapojte Celtic a Rangers do anglické ligy, přeje si Redknapp

LONDÝN/GLASGOW

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp znovu rozdmýchal diskuzi o tom, zda by měly dva nejlepší týmy ze skotské ligy, Celtic a Glasgow Rangers, hrát Premier League. Sám dvaašedesátiletý kouč by oba skotské giganty v anglické lize přivítal. Podle Redknappa by týmy nezaostávaly jak herně, tak atmosférou stadiónů.

Článek

Před rodákem z Londýna už dříve začlenění Celtiku a Glasgow Rangers podpořili trenér Evertonu a bývalý hráč Celtiku David Moyes nebo Martin O'Neill, bývalý kouč Celtiku. Redknapp je však prvním zastáncem připojení obou skotských velkoklubů do anglických soutěží, který nemá se tamním fotbalovým prostředím zkušenosti.

„Bavíme se o dvou obrovských fotbalových klubech a pokud by se samy týmy chtěly připojit do naší (anglické) ligy, měli bychom možnost vídat skvělé zápasy na skvělých stadiónech,“ řekl Redknapp pro deník Daily Mirror.

Atmosféra je tam báječná, říká Redknapp

Redknapp se rozhodl o své sympatii ohledně tohoto věčného tématu Ostrovů promluvit poté, co byl svědkem zápasu Celtic - Arsenal. „Byl jsem ve Skotsku před několika měsíci, když hrál Celtic proti Arsenalu v předkole Ligy mistrů a atmosféra byla jako z jiné planety. Bylo to neuvěřitelné a já bych takové zápasy (v anglické lize) miloval.

„Přivítal bych proto Celtic i Rangers v anglické nejvyšší soutěži - bez jakýchkoliv pochybností. Jsem přesvědčen o tom, že by oba týmy byly přínosem pro Anglii,“ prohlásil Redknapp, jemuž by v případě připojení obou týmů do Premier League dělal vrásky jen osud skotské ligy.

„Jedinou obavu bych měl. Nevím totiž, co by se stalo se skotskou ligou, kdyby ji opustily dva týmy. Na to mohou odpovědět pouze sami Skotové. Ale pokud byste se zeptali mně, zda by začlenění těchto dvou týmů pomohlo anglické lize, musím říci ano,“ řekl na závěr Redknapp, jehož Tottenham je na čtvrtém místě Premier League a na vedoucí Chelsea ztrácí osm bodů.

Reklama

Související témata: