Hlavní obsah

Chelsea senzačně vypadla z Carling Cupu, končí i Arsenal

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea překvapivě vypadli z Carling Cupu, když podlehli Blackburnu 3:4 po penaltách. Zápas po devadesáti minutách skončil 2:2. V brance Blues se místo Petra Čecha objevil Hilário. Mezi poslední čtyři týmy nepostoupil ani Arsenal, který podlehl Manchesteru City 0:3. Prohře nezabránil ani Tomáš Rosický, který v dresu Gunners odehrál celé utkání.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Didier Drogba z Chelsea se sice v utkání proti Blackburnu trefil, přesto jeho tým nepostoupil.

Článek

Blackburn byl v duelu s Chelsea jasným outsiderem, přesto to byli domácí, kteří šli poprvé do vedení. Už v deváté minutě se prosadil Kalinič, který překonal Čechova náhradníka Hilária. Stav 1:0 vydržel až do konce prvního poločasu. V tom druhém vyběhl na trávník Didier Drogba a útočníkovi z Pobřeší Slonoviny trvalo tři minuty, než se dokázal prosadit. V 52. minutě navíc poslal Blues do vedení Salomon Kalou.

Rovers se ale nevzdali a dokázali zápas ještě zdramatizovat, když v 64. minutě vyrovnal Brett Emerton. Utkání dospělo do prodloužení. V tom poslal na koně domácí už ve třetí minutě Benedict McCarthy, který proměnil pokutový kop. Lídrovi Premier League se podařilo vyrovnat až v poslední minutě nastavení, když se trefil Ferreira. O postupujícím tak nakonec musely rozhodnout pokutové kopy. V těch byli úspěšnější fotbalisté Blackburnu a postoupili tak na úkor Chelsea do semifinále.

Slovák Weiss pečetil postup Manchesteru City

Manchester City se ujal vedení pět minut po začátku druhého poločasu. Rosického o míč obral Carlos Tevéz, který pronikl do pokutového území a rozradostnil domácí diváky pohlednou střelou, která se od břevna odrazila do branky. I druhou branku vstřelili fotbalisté City po nádherné střele, tentokrát se o ni postaral Shaun Wright-Phillips, který vymetl pavučinu Fabianského branky.

Poslední hřebíček do rakve Kanonýrů zatloukl v úplném závěru zápasu slovenský fotbalista Vladimír Weiss, který zakončil akci Bellamyho střelou pod břevno. Pro Weisse to byla první branka v dresu Manchesteru City.

V lednovém semifinále se střetne Blackburn s Aston Villou, druhý zápas obstará manchesterské derby mezi United a City.

Carling Cup, čtvrtfinále:
Manchester City - Arsenal 3:0 (50. Tévez, 70. Wright-Phillips, 89. Weiss), Blackburn - Chelsea 3:3 po prodl., na penalty 4:3 (9. Kalnič, 64. emerton, 93. McCarthy - 47. Drogba, 52. Kalou, 120. Ferreira).

Reklama

Související témata: