Hlavní obsah

VIDEO: Čech po 525 minutách inkasoval, Chelsea klopýtla

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea nepřidali v 15. kole anglické ligy na svou vítěznou šňůru šestý korálek, po pěti výhrách klopýtli na hřišti Manchesteru City. Domácí otočili nepříznivý stav utkání a nakonec vyhráli 2:1. Ukončili tak i další sérii, po 525 minutách prostřelili českého gólmana Petra Čecha.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Po 525 minutách přišel Petr Čech v anglické lize o neprůstřelnost.

Článek

Chelsea začala v Manchesteru dobře a v 8. minutě jako první do vedení. Domácí brankář Given smolně vyrazil Anelkovu střelu, která se odrazila od hráče City Adebayora do branky. Domácí vyrovnali z velkého tlaku ve 37. minutě, kdy právě tožský útočník Adebayor po závaru překonal zblízka nadvakrát Petra Čecha a ukončil jeho neprůstřelnost.

Aktivní domácí otočili vývoj utkání v 56. minutě, když se z trestného kopu trefil Argentinec Tévez. Petr Čech reagoval na pohyb zdi a na následnou přesně mířenou střelu už nedosáhl. Velkou šanci na vyrovnání zahodil osm minut před koncem doby Lampard, jehož penaltu vystihl výborným zákrokem Given.

Chelsea tak již na záda s dvoubodovým odstupem dýchá mistrovský Manchester United, který deklasoval West Ham United na jeho hřišti 4:0 a zvítězil již potřetí za sebou. Po třech soutěžních prohrách se vzchopil Arsenal, který doma porazil Stoke 2:0 a vrátil se na třetí příčku. Další zaváhání předvedl Liverpool, jenž bez branek remizoval v Blackburnu.

Manchester poslal v londýnském Upton Parku do vedení v nastaveném čase prvního poločasu záložník Scholes, který přešel přes Radoslava Kováče a zavěsil tvrdou ranou. Český fotbalista nakonec odehrál v záloze "Kladivářů" 67 minut.

Druhý poločas patřil jednoznačně hostům. Po hodině hry zvýšil náskok irský záložník Gibson, jenž navázal na své dvě branky ze středečního čtvrtfinále Ligového poháru proti Tottenhamu. Za deset minut hosté definitivně rozhodli o výsledku. Po rozebrání domácí obrany se dvakrát během dvou minut trefili ekvádorský křídelní záložník Valencia a nejlepší střelec United Rooney.

Arsenal vyhrál, Rosický o poločase střídal

Arsenal začal jubilejní 100. utkání na Emirates Stadium aktivně a po dvaceti minutách mohl jít do vedení. Penaltu španělského kapitána Fábregase ale zlikvidoval brankář Sörensen. "Kanonýři" se dočkali branky už po pěti minutách, když po spolupráci s Fábregasem skóroval umístěnou ranou Rus Aršavin. Domácí, jejichž trenér Arséne Wenger absolvoval 500. duel v Premier League, pojistili vedení druhou brankou v 79. minutě po akci střídajícího záložníka Ramseyho.

Tomáš Rosický odehrál v dresu vítězů jen první poločas, pak střídal a je znovu zraněný. Kvůli zraněným tříslům bude "nějaký čas" chybět, uvedl Wenger. Vedle Rosického přišel Arsenal i o Eboueho, Traoreho a Gallase. Nikdo z nich by neměl chybět dlouho.

Liverpool nenavázal na své vítězství v městském derby proti Evertonu z minulého kola a remízou 0:0 s Balckburnem ztratil další cenné body v boji o čelní příčky. Hráčům "Reds" stále chyběl nejlepší střelec Torres a nikdo ze spoluhráčů ho v sobotu nedokázal střelecky nahradit. Na pátém místě tabulky tak vystřídala Liverpool Aston Villa, která v sobotu porazila Hull na svém stadiónu jasně 3:0.

Trenér posledního Portsmouthu Avram Grant se dočkal prvního vítězství ve třetím soutěžním zápase ve funkci. Jeho tým přehrál nováčka Burnley na svém stadiónu 2:0. Poražený tým venku prohrál už sedmé z osmi utkání.

Domácí poslal do vedení až v 65. minutě islandský krajní bek Hreidarsson, který zakončil křížnou střelou akci spoluhráčů. Vedení "Pompeys" pojistil šest minut před koncem hlavičkující útočník Pobřeží slonoviny Dindane, čímž napravil svoji neproměněnou penaltu z prvního poločasu.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Portsmouth - Burnley 2:0 (65. Hreidarsson, 84. Dindane), Arsenal - Stoke 2:0 (26. Aršavin, 79. Ramsey), Aston Villa - Hull 3:0 (13. Dunne, 29. Milner, 88. Carew z pen.), Blackburn - Liverpool 0:0, West Ham United - Manchester United 0:4 (45.+1 Scholes, 61. Gibson, 71. Valencia, 72. Rooney), Wigan - Birmingham 2:3 (33. N'Zogbia, 89. Gómez - 61. a 72. Larsson, 66. Benítez), Wolverhampton - Bolton 2:1 (3. Craddock, 63. Milijaš - 79. Elmander), Manchester City - Chelsea 2:1 (37. Adebayor, 56. Tévez - 8. vlastní Adebayor)

Reklama

Související témata: