Hlavní obsah

Tottenham ztratil s Evertonem dvoubrankové vedení a nedal penaltu

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu neudrželi v 15. kole anglické ligy dvoubrankové vedení nad Evertonem a na jeho hřišti nakonec remizovali 2:2. Velkou šanci zahodil hostující kanonýr Defoe, který v nastaveném čase neproměnil penaltu. Tottenham tak zůstává na čtvrtém místě za trojicí Chelsea, Manchester United a Arsenal.

Článek

Všechny branky padly v Liverpoolu v druhém poločase. Dvě minuty po přestávce se po Lennonově centru trefil útočník Defoe, který se dvanáctým ligovým gólem osamostatnil v čele tabulky střelců před dvojici Rooney, Drogba. Útočníci Chelsea a Manchesteru United mají o jednu branku méně. Druhou branku pro "Kohouty" přidal po hodině hry z rohového kopu efektní "rybičkou" obránce Dawson.

Everton ale dokázal v posledních dvanácti minutách vyrovnat. V 78. minutě nejprve snížil střídající nejlepší střelec "Tofees" Saha a čtyři minuty před koncem skóroval Australan Cahill. Tottenham se mohl přece jen radovat z výhry, ale Defoeho penaltu vyrazil v nastaveném čase domácí brankář Howard. Evertonu, který ve středu postoupil do vyřazovací části Evropské ligy, se v domácí soutěži stále nedaří a patří mu až 15. příčka.

Další londýnský celek Fulham doma porazil Sunderland 1:0 a posunul se na osmou pozici. Jedinou branku utkání vstřelil už v 7. minutě útočník Zamora, jenž hlavičkoval po přesném centru obránce Pantsila.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Fulham - Sunderland 1:0 (7. Zamora), Everton - Tottenham 2:2 (78. Saha, 87. Cahill - 47. Defoe, 59. Dawson).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.