Hlavní obsah

Šejkové si libují - Mancini našel řeč s Bellamym a táhne Citizens vzhůru

MANCHESTER

Doslova báječný vstup na scénu Premier Laegue zažívá italská fotbalová legenda Roberto Mancini. Dva zápasy na trenérské lavičce Manchesteru City, dvě výhry a hlavně - jeho nový tým je znovu ve hře o ligové výsluní. „Fantastický výkon,“ liboval si Mancini po pondělním vítězství svých svěřenců na trávníku Wolverhamptonu. Spokojenější mohl být o to víc, že avizovaný spor mezi ním a velšským reprezentantem Bellamym se zklidnil.

Článek

Arabští šejkové vlastnící Citizens mohou být zatím spokojeni. Roberto Mancini ještě víc. Ve dvou zápasech pod jeho vedením získal milionářský tým šest bodů a zase se přihlásil do hry o výsluní Premier League. S pětatřiceti body na kontě figuruje na šesté příčce, ale na čtvrtý Tottenham, jenž má na kontě o dva body víc, má jeden zápas k dobru.

„Byl to fantastický výkon. Nastupovali jsme proti Wolverhamptonu pouhé dva dny po vítězství nad Stoke City, ale hráli jsme dobře. Pravda, místy jsme se trochu trápili, ale z přístupu hráčů jsem nadšený,“ pochvaloval si nový trenér Citizen Roberto Mancini, pod jehož vedením získalo mužstvo ve dvou utkáních šest bodů za výhru 2:0 nad Stoke a 3:0 nad Wolverhamptonem.

Hra dostává tvář

„Dáváme góly, žádné nedostáváme, což  je ohromně důležité. Svědčí to o tom, že naše hra postupně dostává tvář a podobu, jakou bych si přál,“ glosoval vítězství, dál ale o svých plánech mluvit nechtěl. „Máme dobrý tým s dobrými hráči a naše cíle splnit můžeme,“ vyhnul se pětačtyřicetiletý kouč přímé odpovědi na otázku, zda příšel, aby pro šejky získal titul. „Dál se ale budeme bavit až po první porážce.“

Mancini může být spokojen i s tím, že omílaný spor s reprezentantem Walesu Craigem Bellamym umlkl. Jedna z hvězd mužstva totiž po prosincovém vyhazovu Manciniho předhůdce Hughese oznámila, že chce z klubu odejít a přestoupit jinam. Mancini však Bellamyho staví a ten hraje výborně.

„Mám Marka Hughese rád, ale fotbalový život už je prostě takový. Nemá cenu se pitvat v tom, co bylo, je třeba jít dál,“ zlehčoval po výhře nad Wolverhamptonem i samotný Bellamy své pohrůžky.

Reklama

Související témata: